Studiu: antenele de telefonie mobila sunt nocive

Vineri, 05 Septembrie 2008, ora 08:00
16667 citiri
Studiu: antenele de telefonie mobila sunt nocive

Radiatiile emise de statiile de emisie-receptie pentru telefonia mobila prezinta grave riscuri pentru sanatate, in special la copii si batrani, arata un studiu al Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Romania.

Oamenii care locuiesc in vecinatatea statiilor de emisie-receptie de telefonie mobila prezinta tulburari ale somnului si eruptii, dureri de cap, tulburari cardiace, insomnii, stari de oboseala avansata si iritabilitate, pierderi de memorie si tulburari ale sistemului cardiovascular, printre care se numara distonia neurocirculatorie, hipertensiunea si presiunea arteriala scazuta, informeaza Cotidianul.

"Mai multe ministere s-au aliat cu companiile de telefonie si cheltuiesc bani publici pentru campanii de montare a lor, desi acestea afecteaza sanatatea oamenilor", sustine presedintele APC, Costel Stanciu.

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Karoly Borbely, are o alta parere si sustine ca ministerul sau a inceput o campanie de informare, pe banii publici, denumita "Comunicatiile mobile si sanatatea", prin intermediul careia incearca sa-i convinga pe oameni ca antenele GSM nu sunt nocive.

APC a primit aproximativ 500 de sesizari in care se mentioneaza incalcari ale legii in legatura cu autorizarile si efectele nocive asupra sanatatii provocate de radiatiile neionizate emise de antenele GSM.

Firmele de telefonie mobila profita de naivitatea si de necunoasterea oamenilor reusind sa-i convinga, deseori, de faptul ca antenele GSM nu produc efecte secundare daunatoare organismului, este de parere APC.

Ce trebuie să mănânci seara dacă vrei să slăbești în timpul nopții
Ce trebuie să mănânci seara dacă vrei să slăbești în timpul nopții
Când te gândești la slăbit ai în minte numai diete care mai de care mai drastice și ore în șir de transpirat la sală. Dar dacă ți-am spune că poți slăbi la fel de bine și în somn?...
Beneficiile mersului pe jos. 15 minute fac adevărate minuni pentru sănătate
Beneficiile mersului pe jos. 15 minute fac adevărate minuni pentru sănătate
Mersul pe jos face piciorul frumos. Știi expresia aceasta care pare veche de când lumea? Să se limiteze mersul pe jos doar la acest beneficiu și nimic mai mult? Ei bine, trebuie să știi că...
#antene, #sanatate, #telefonie mobila, #APC , #Bucuresti