Superstitii in noaptea de Anul nou (VIDEO)

Luni, 31 Decembrie 2007, ora 20:15
3929 citiri
Superstitii in noaptea de Anul nou (VIDEO)

Intrati in febra pregatirilor de Anul Nou, oamenii alearga dupa costumatii de gala, iar petrecaretii nu uita sa-si faca provizii consistente de petarde si artificii pentru noaptea de anul nou. Cu tot modernismul care ne-a cuprins, pastram inca vie traditia mostenita din mosi stramosi. Chiar daca unele s-au modificat total, iar altele au fost doar usor alterate de trecerea anilor, ritualurile au anumite semnificatii si particularitati ce dainuie peste ani.

Anul 2007 isi traieste ultimele ceasuri si in cateva ore, practic, vom trece in noul an. Ca orice alta zi importanta pentru omenire, si noaptea de revelion are superstitiile ei de care se tine cont chiar din antichitate.

Una din credintele impamantenite spune ca acel obiect pe care il tii in mana chiar de Anul Nou, la ora 12.00 noaptea, sau cel pe care veti pune mana imediat dupa miezul noptii va fi cel mai important lucru (sau om) al vietii tale in anul care vine. O dorinta pusa la miezul noptii de Revelion are toate sansele sa se implineasca...

Spre exemplu, se spune ca e bine sa ai pe masa de Anul Nou crengute de vasc care aduc noroc. In schimb, aduce ghinion caleadarul agatat sau pus pe perete inainte ca noul an sa inceapa. La fel cum nu este indicat sa intorci fila de calendar inainte ca ziua sau luna sa se incheie.

Din batrani se mai spune ca aduce ghinion daca stranuti in noaptea de Anul Nou. Insa, daca tii bani in mana, iti va merge bine pe plan economic tot anul, iar daca iti tii iubita sau iubitul de mana, iti va merge bine cu dragostea tot anul. Totodata, se mai spune ca daca tii paharul in mana, va fi un an vesel. Se obisnuieste ca la miezul noptii sa se sparga un pahar, pentru ca o data cu el sa se imprastie si ghinionul. ... la fel si-n prima zi a anului.

Nici prima zi a anului care vine nu este scutita de magie si superstitii. Se spune, bunaoara, ca primul om care-ti trece pragul in prima zi din noul an va influenta tot anul. Persoanele blonde sau roscate aduc ghinion, persoanele brunete aduc noroc. Prima persoana care va suna sau va bate la usa in prima zi din noul an trebuie primita.

Daca prima persoana care va intra in casa e femeie - va fi un an prost, daca e barbat - va fi un an norocos. Problema-i ca nu prea ar trebui data afara! Asta pentru ca o alta superstitie spune ca nu trebuie sa aruncati nimic din casa in prima zi de an nou si e bine ca ceva sau cineva sa va intre in casa, nu sa iasa!

Iar daca nu va vin musafiri, trebuie sa faceti ceva - cat de mic - care are legatura directa cu munca dumneavoastra pentru a va merge bine la serviciu tot anul. In plus, nu spalati nimic, faceti curatenie din timp, imbracati ceva nou, nu spargeti nimic, nu plangeti, nu imprumutati bani si nu faceti datorii si puneti bani de argint in apa cu care se spala familia.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...