Tariceanu: PNL promite casa, masina si concediu pentru toti romanii

Luni, 22 Septembrie 2008, ora 13:34
4408 citiri
Tariceanu: PNL promite casa, masina si concediu pentru toti romanii

PD-L nu exista pentru Tariceanu, pentru ca "o cale de mijloc intre a vota cu PNL sau PSD" el nu vede. Presedintele PNL, lasandu-si luni candidatii in alegerile parlamentare, a criticat politica social-democratilor si le-a promis ferm romanilor "o casa, o masina si un concediu in familie".

"Confruntarea nu va fi intre personalitati, ci intre PNL si PSD", a spus Calin Popescu Tariceanu, presedintele PNL si premierul care a sustinut in fata militantilor, luni, la Sala Polivalenta, ca "PNL trebuie sa castige alegerile".

Lista membrilor PNL care isi doresc sa ajunga senatori sau deputati a fost anuntata luni, PNL fiind primul partid care face publica lista candidatilor sai pentru alegerile din 30 noiembrie.

Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, in mesajul sau, le-a deschis larg usa celor care ar fi asteptat de coridoarele Salii Polivalente:

"Am auzit ca am fi aici 6.000 de persoane, cred ca suntem 8.000 si as vrea ca cei care sunt la intrare sa fie lasati sa intre...PNL a ajuns o forta de referinta in Romania...Tot mai multi romani au incredere in PNL..In Romania exista un singur partid de dreapta, Partidul National Liberal".

"Am avut cea mai mare crestere economica din istoria moderna a Romaniei, pentru ca am introdus cota unica. Romania este cea mai mare producatoare de automobile din sud-estul Europei", a mai spus premierul Tariceanu, laudandu-si politica economica din ultimii patru ani.

Tariceanu a recunoscut ca exista si insuccese ale PNL, mai ales la capitolul social: "Stiu ca multi romani au o viata grea. Trebuie ca romanii sa aiba calculatoare, de aceea aplicam programul de introducere in scoli a computerelor".

Calin Popescu Tariceanu a creionat in doua tabere scena politica, PNL si PSD, ignorand PD-L, etichetat in treacat doar ca facand parte, impreuna cu PRM, dintr-o "coalitie a rusinii".

"In Romania exista un singur partid de dreapta, PNL, si un singur partid de stanga, PSD. Romanii trebuie sa aleaga intre PNL si PSD, nu exista cale de mijloc.

Fie va fi ales programul de stanga care va narui Romania si cu care ne vom intoarce in trecut, pentru ca PSD va creste taxele, ca sa obtina banii pentru a-si indeplini promisiunile fara acoperire, fie va fi ales partidul de dreapta, pentru ca Romania sa devina a saptea putere economica a Europei...

Guvernul trebuie sa ii ajute pe romani sa isi ia viata in propriile maini, ca ei sa isi permita o casa, o masina, un concediu cu familia, o pensie...PNL le poate oferi, este o promisiune pe care eu o fac si o facem romanilor", a spus Tariceanu.

Liderul liberal i-a mai "intepat" pe adversarii de la PSD, evocand fara sa nominalizeze declaratia lui Mircea Geoana, ca "Romania este o tara de doi lei":

"Nu inteleg de ce unii vad ca Romania este o tara de doi lei: daca voi credeti ca Romania este o tara de doi lei, atunci nu meritati sa conduceti aceasta tara".

Nici PD-L nu a scapat de biciul discursului lui Tariceanu, care a acuzat intelegerea dintre PD-L si PRM impotriva votului uninominal:

"PRM-PD-L este coalitia rusinii. In timp ce o tara intreaga promoveaza votul uninominal, prin tabere oculte se incearca sa se blocheze sistemul de vot promovat de PNL prin Ordonanta de Urgenta in Parlament".

Politica economica pentru urmatorii ani, daca PNL se mentine la putere, suna astfel, in viziunea lui Tariceanu: "Nokia si Ford au investit in Romania, urmatorii ani vreau sa fie ai firmelor autohtone, vreau ca firmele romanesti sa treaca granita... Tinerii romani sa ramana in tara, nu sa munceasca in strainatate".

"A trebuit sa vina PNL la putere, pentru ca Romania sa se ridice din genunchi catre bunastare", a mai spus Tariceanu.

"PNL nu este un partid de mase si nici de mese de restaurant... Noi gandim la fel cu toti romanii", a spus si Bogdan Olteanu, vicepresedinte PNL si presedinte al Camerei Deputatilor, luni, in deschiderea ceremoniei liberalilor de la Sala Polivalenta, de lansare a candidatilor in alegerile legislative.

Pe lista PNL vor candida vedete ale vietii publice, alaturi de liderii politici ai PNL. Astfel, printre candidatii liberali se afla fostul consilier prezidential Adriana Saftoiu, fostul prim-ministru Petre Roman si fostul sef al SIE Catalin Harnagea, artistii Florin Calinescu, Dida Dragan si Nicolae Furdui Iancu.

Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
De când PSD și PNL au decis să aibă candidați comuni la alegerile locale în mai multe județe, inclusiv în Capitală, în interiorul celor două partide au început să apară nemulțumiți....
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Luni, 25 martie, au apărut primele sondaje de opinie după ce alianța PSD-PNL l-a anunțat oficial pe medicul Cătălin Cîrstoiu în calitate de candidat pentru Primăria Capitalei. Deși sunt...
#PNL, #Tariceanu, #alegeri, #PDL, #PSD , #alegeri parlamentare