Tariceanu: Majorarea salariilor va creste taxele si impozitele

Luni, 06 Octombrie 2008, ora 14:09
4075 citiri
Tariceanu: Majorarea salariilor va creste taxele si impozitele

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, luni, ca majorarea salariilor profesorilor cu 50% va aduce cu sine recurgerea la o masura extrema si anume: cresterea taxelor si impozitelor.

El a precizat ca toate acestea vor afecta in mod direct cetateanul de rand si nu crede ca romanii sunt dispusi sa acopere politicile populiste ale partidelor aflate in campanie electorala.

Premierul a declarat ca miracolele nu se petrec peste noapte, este nevoie sa muncim ani si ani de zile ca sa avem un nivel de trai egal cu cel al statelor dezvoltate din Uniunea Europeana.

Tariceanu a precizat ca modelul social european se bazeaza pe o coeziune sociala, nu pe discrepante.

"Am o responsabilitate pe care trebuie sa o duc pana la capat chiar daca vor fi costuri politice. Eu si PNL vom suporta aceste costuri politice, celelalte partide care vor sa conduca iresponsabil sa faca asta, dar nu este cazul PNL si nici al meu", a mai adaugat presedintele PNL.

Intrebat daca ia in calcul o eventuala demisie, Tariceanu a declarat ca "nu este genul care depune armele, stie sa lupte cum probabil nu credem".

Premierul a precizat inca o data ca nu se opune majorarii salariilor in educatie sau alte domenii, dar momentant o asemenea crestere, de 50%, nu este sustenabila.

Tariceanu a reiterat ideea ca el si partidul sau nu accepta aceste masuri cu caracter electoral.

"Romania nu este o tara izolata si va suferi anumite efecte si consecincte in contextul crizei economice mondiale. Nicio tara nu trebuie sa consume mai mult decat produce.

In Romania nu ne permitem aceste cresteri. Eu nu sunt dispus sa patronez aceasta situatie. Daca vor continua cu aceste masuri vor ingenunchea economia Romaniei in cateva luni, nu intr-un an, asa cum prognozam.

Avem o crestere economica care permite cresterea salariilor, dar vor creste cu 9%, rezonabil si suportabil pentru economica romaneasca", a precizat premierul.

Calin Popescu Tariceanu a precizat ca isi doreste sa duca o discutie responsabila pe acest subiect cu partenerii sociali, dar acest lucru sa fie facut cu responasabilitate si moderatie.

”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Calin Popescu Tariceanu, #majora, #salariu, #impozite, #taxe , #premier