Tendintele primaverii: Marea intoarcere la feminitate

Miercuri, 28 Ianuarie 2009, ora 12:04
8062 citiri
Tendintele primaverii: Marea intoarcere la feminitate

Dupa un sezon de toamna-iarna in care au predominat liniile geometrice, aspre, masculine, simplitatea si negrul, (cel mai reprezentativ exemplu fiind colectia "Very Matrix" a casei YSL), in primavara 2009 se intoarce romantismul si femeilor le este permis sa fie din nou feminine.

"Bucurati-va, fiice ale Evei, caci ale voastre sunt volanele, fundele, culorile, imprimeurile si drapajele!", le sfatuieste stilista Petre Ligia Carmen pe cititoarele Ziare.com.

Albul - culoarea perfecta pentru a infrunta criza

LBD (little black dress) e deja istorie si aceasta atitudine fata de negru este pastrata in general pe parcursul intregului sezon. De parca designerii ne indeamna veseli sa dam un sut in "derriere" doliului impus de criza economica, care a bantuit destul sezonul de toamna-iarna.

"Micuta rochie alba" ne sugereaza prospetime, naturalete, puritate, speranta, inceputuri. Albul pare deci culoarea perfecta pentru a infrunta criza, nu?

Asimetriile revin in aceasta primavara!

Zeita greaca

Orice ar face, omenirea nu poate scapa de admiratia pentru personalitatile lumii antice, care ne-au incantat copilaria. Femeile se viseaza in secret Afrodita, Isis, Elena din Troia sau chiar imparatese curajoase care conduceau imperii intregi cu o mana de fier, imbracate intr-o rochie drapata din voal!

Purtati si dvs acest gen de rochii, accesorizat cu sandale simple plate ziua sau cu toc si aplicatii de pietre seara. De asemenea, purtati bratari mari, metalice, coliere tip amuleta si cercei candelabru si cu siguranta cineva va veni sa va ofere o ofranda!

Culorile tari te ajuta sa iesi din anonimat

Marile case de moda ne ofera in dar adevarate curcubee fanteziste rupte parca din basmele Disney si Grimm!

Oranj, coral, fuchsia, olive, magenta, turcoaz si albastru-azur sunt noile culori re-inventate in acest sezon. Incercati-le fara frica, culorile tari sunt un excelent mijloc de a ne scoate din anonimat,de a ne inspira si de a ne inveseli (si pe noi,si pe ceilalti) intr-o zi anosta.

Take a bow - se poarta funda, ca o intoarcere la inocenta dulce a copilariei

Volanele: pacatul originar

Versatile, amuzante si jucause, volanele au fost adorate de femei de mii de ani si se pare ca vor fi adorate si in noul sezon! Lejere, fun si perfecte pentru flirt, volanele necesita insa atentie la purtare: nu uitati ca ele adauga volum!

Acest aspect il putem folosi in beneficiul nostru (purtam volane pe piept daca vrem sa adaugam vizual o masura sau doua la sutien, sau pe solduri, daca ne dorim formele apetisante ale lui Marylin sau Beyonce.)

Atentie insa, daca le distribuiti in zonele cu probleme, vor adauga vizual cateva kilograme!

Pantalonii din harem

Din ciclul "Sherezada", marile case de moda ne ofera pe tava o alta fantezie feminina a copilariei: aceea de a face parte dintr-un harem din o mie si una de nopti!

Atentie insa, nu sunt cea mai buna optiune pentru femeile cu solduri late si nici pentru cele mai scunde de 1,65 m! Sunt insa alegerea potrivita pentru cele inalte si subtiri, ce doresc sa adauge volum zonei coapselor. Unde mai punem faptul ca sunt si extrem de lejeri (era si cazul, dupa atatea sezoane de skinny pants)!

Oglinda,oglinjoara, cine-i cea mai lucioasa...?

Versace, Yves Saint Laurent si Karl Lagerfeld sunt doar cativa dintre designerii care ne propun in acest sezon stralucirea vechiului Hollywood! Din matase luxurianta si satin fin, amintiti-va de rochiile divelor din epoca de aur a cinematografiei.

Senzualitatea si sex appealul lor constau in felul in care imbraca si invaluie formele feminine, in fluiditate si modul cum urmaresc corpul in miscare. Pentru ca e mult mai sexy sa lasi loc imaginatiei!

Boho-hippie

Dupa un sezon toamna-iarna marcat de o colectie Gucci dedicata aproape exclusiv acestui stil (si noua It-bag "Hysteria", cu influente balcano-folclorice), designerii tanjesc din nou dupa o rapsodie boema.

De data aceasta insa, trendul se subordoneaza celorlalte trei trenduri dominante - shiny, transparent sau asimetric.

Cu o atingere neo-folk si un gust pentru glam-ul multicultural, revin acum si kaftanele pretioase, ca rochii de seara, dar si cele simple, de zi, purtate cu platforme sau sandale plate, multe bratari late, medalioane imense si creole mari aurii.

Parul - a la Sienna Miller in "Hippie Hippie Shake".

Unul din trendurile dominante ale sezonului, trecut din sfera haute couture-ului in cea a pret-a-porter-ului, transparentele sunt suave, delicate si insotesc culorile neutre sau albul precum si aplicatii din cristale(ca la Armani) sau broderii (la Galliano).

Un look sexy si pretios pentru cine nu are nimic de ascuns!

Si, nu in ultimul rand, salopetele 80s

Articol realizat de Ligia Carmen Petre, stilist

mademoiselle-vintage.blogspot.com/

In fiecare zi de miercuri, cititoarele (si cititorii) Ziare.com se vor putea bucura de sfaturile stilistilor Ligia Carmen Petre, Denisa Luntraru si Isabela Luisa in materie de moda.

Ce se mai poarta si cum se poarta, cum sa adaptezi ce este la moda astfel incat sa te simti bine in propria piele sunt doar cateva dintre subiectele ce vor fi abordate la rubrica "Tendinte in moda".

Daca vrei si tu un sfat de la stilistele noastre, scrie pe adresa tendinteinmoda@ziare.com. Daca vrei, trimite o poza cu tine si ele iti vor spune care este stilul tau, ce ti se potriveste si ce ai putea schimba pentru a te pune mai bine in valoare.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#tendinte primavara 2009, #intoarcere feminitate, #boho chic, #culori tari, #salopete , #intalniri