Tinerii americani cred ca e cool sa fii incult

Miercuri, 30 Iulie 2008, ora 16:17
4532 citiri
Tinerii americani cred ca e cool sa fii incult

Sondajele arata ca tinerii americani din ziua de azi sunt tot mai putin interesati sa isi dezvolte capacitatile intelectuale, preocuparile lor invartindu-se mai mult in zona mondena sau a jocurilor pe calculator.

Astfel, aproximativ o treime din tinerii din SUA nu pot indica unde se afla New York-ul sau Irak-ul pe harta lumii si cam tot atatia nu stiu nimic despre razboiul de secesiune, informeaza Deutsche Welle.

Mai mult, in studiile PISA, elevii americani se afla de regula pe la jumatatea clasamentului iar la anumite discipline precum matematica rezultatele sunt foarte slabe.

35% din americani sunt de parere ca voturile pentru "American Idol" au tot atata importanta precum alegerile pentru Casa Alba.

Nici adultii nu par sa stea mai bine la acest capitol. 41% din americanii cu varste sub 44 de ani cred ca Saddam Hussein este raspunzator pentru atentatele de la 11 septembrie in timp ce pe parcursul anului 2007, 44% din cetateni nu au citit nicio carte.

"Progresul duce la regres"

In ciuda progresului tehnologic, a universitatilor de elita si a numerosilor laureati ai premiului Nobel, cea mai puternica natiune a lumii se confrunta cu dezinteresul tot mai acut fata de

cultura generala.

"Dorinta de a sti si de a invata nu mai este la moda", este de parere Susan Jacob in controversata sa carte intitulata "Era absurditatii americane". In America exista aproape un "cult al prostiei" noteaza autoarea, iar interesul tanarei generatii pentru jocuri video si Internet nu face decat sa accentueze actualul trend.

"Isi poate pastra suprematia politica si economica o natiune care refuza sa se maturizeze?" - se intreaba profesorul Mark Bauerlein in cartea sa "Cea mai ignoranta generatie". Autorul denunta "goliciunea intelectuala" a tinerilor sub 30 de ani, crescuti in era informatizarii, si avertizeaza ca "tehnologia menita sa ne largeasca orizontul si sa ne imbunatateasca bagajul de cunostinte are exact efectul invers".

Efectele apar in toate domeniile, sociologii interpretand in acest mod prezenta lui George Bush la Casa Alba.

Tendinta alegatorilor americani de a respinge intelectualii i-a facut pe Al Gore si John Kerry sa piarda in fata lui George W. Bush. Bush trece drept omul simplu din popor cu care se poate sta la o bere, mai spune jurnalistii de la Deutsche Welle.

Toti candidatii pentru Casa Alba lupta pentru a atrage de partea lor niste alegatori cu tot mai putine cunostinte. Studiile arata ca doi din cinci elevi americani nu sunt capabili sa citeasca fluent un text, iar aproape o treime din tineri abandoneaza scoala inainte de a-si lua diploma. In clasamentul pe natiuni privind situatia din invatamantul superior, Statele Unite ale Americii se situeaza abia pe locul al 16-lea.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#americani, #culturagenerala, #citire, #carti, #incultura , #invatamant