Traian Basescu vrea sa renunte la impartirea Romaniei pe judete

Joi, 05 Iunie 2008, ora 13:32
5578 citiri
Traian Basescu vrea sa renunte la impartirea Romaniei pe judete

Presedintele Traian Basescu le-a spus joi membrilor Comisiei de Analiza a Regimului Politic si Constitutional Romanesc ca isi doreste de la ei o analiza legata de sistemul politic din Romania, dar si solutii pentru deblocarea crizelor si pentru o alta impartire administrativa a tarii.

Basescu a subliniat ca ar fi extrem de important ca un grup de specialisti neutri sa priveasca putin in regimul politic din Romania asa cum este el infatisat in Constitutie si sa propuna solutii cu privire la ceea ce ar trebui revizuit astfel incat statul sa fie functional, anunta NewsIn.

Pe langa rezolvari legate de posibilitatile de deblocare a crizelor, Basescu a precizat ca isi doreste si un punct de vedere asupra impartirii administrative a tarii, pe cea actuala seful statului caracterizand-o drept "depasita" pentru ca nu permite dezvoltarea regionala.

"O lucrare de analiza a regimului politic din Romania ar fi de interes public deosebit", a incheiat Basescu, care a afirmat ca multi dintre cei invitati in Comisiei sunt autori ai unor lucrari critice despre Constitutie si ca pe unele dintre ele le-a si citit.

Comisia ce are ca scop elaborarea unor propuneri de modificare a legii fundamentale.

Presedintele Basescu s-a pronuntat in favoarea modificarii Legii fundamentale inca din vara lui 2005, cand a pledat pentru un Parlament unicameral. Acesta a anuntat si in mai, la postul public de radio, ca intentioneaza sa solicite unei echipe de specialisti o viziune asupra modificarii Constitutiei, acuzand PNL si PSD ca refuza modernizarea Romaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele Din BET – Peste 13 Mld. RON Companiile din structura indicelui bursier BET, care au anunțat pana acum propunerile de dividende, vor sa distribuie cumulat acționarilor dividende in...
#Traian Basescu, #analiza, #solutii, #specialisti, #sistem politic , #presedinte