Trei jurnalisti care investigau furturile de lemne, batuti si sechestrati de sateni

Luni, 20 Octombrie 2008, ora 22:49
2517 citiri
Trei jurnalisti care investigau furturile de lemne, batuti si sechestrati de sateni

Trei jurnalisti de la Realitatea Tv si doi inspectori silvici care faceau o ancheta despre hotii de lemn din zona si dezastrul ecologic la care s-a ajuns in judetul Neamt au fost batuti, amenintati cu moartea si sechestrati de locuitorii comunei Damuc.

Acestea intr-o Romanie in care este la ordinea zilei faptul ca legea nu este niciodata aplicata, asadar de ce s-ar respecta?

Comuna Damuc nu face exceptie: in lipsa unor controale serioase sau din cauza ca autoritatile inchid, de cele mai multe ori, ochii la furturi, oamenii din Damuc au ajuns sa creada ca nimeni nu-i va putea opri sa culce la pamant cele doua hectare de padure care au mai ramas.

Totul s-a intamplat in urma cu o luna, cand echipa Realitatea Tv, insotita de doi angajati de la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare, s-au dus in investigatie.

La coborarea din padure, pe ulita unde lasasera masinile parcate, cei cinci au fost atacati de treizeci de sateni inarmati cu bate si cu pietre. Localnicii erau suparati ca furturile de lemn din zona vor ajunge subiect la televizor.

"In timp ce eram luati pe sus de gloata infierbantata, am vazut un batran cu un par deasupra capului meu care-mi striga: Bai... aici nu-i Romania, aici e comuna Damuc!", a povestit unul dintre reporterii agresati.

"Au sarit pe mine, au vrut camera din start, nu am auzit altceva decat 'Bai, te omor! Da camera , farama-i camera cu toporul'", povesteste operatorul Realitatea TV.

"Timp de patru ore ne-au urlat incontinuu ca o sa ni se taie gatul, ca vom fi striviti cu tractoarele, ca o sa fim batuti pana vom muri. Unul a venit la mine cu un bolovan si mi-a zis ca imi sfarma capul pe loc. Aveau bate, am fost lovit in piept", a mai spus reporterul.

Cameramanul si unul dintre inspectori au fost loviti cu pumnul, iar asistentul de filmare a fost la un pas de a fi omorat in bataie de satenii innebuniti de furie si de alcool.

Jurnalistii si cei doi inspectori silvici au fost dusi intr-un magazin si tinuti captivi patru ore. Primarul a reusit, pana la urma, sa-i convinga pe localnici sa-i elibereze. Drept recompensa le-a promis ca a doua zi va veni prefectul sa le rezolve o serie de probleme.

A.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FBI a deschis o anchetă în cazul prăbușirii podului din Baltimore. Al patrulea cadavru a fost recuperat de scafandri FOTO/VIDEO
FBI a deschis o anchetă în cazul prăbușirii podului din Baltimore. Al patrulea cadavru a fost recuperat de scafandri FOTO/VIDEO
FBI a anunţat că a deschis luni, 15 aprilie, o anchetă penală în cazul prăbuşirii podului Francis Scott Key din Baltimore, iar oficiali locali au confirmat recuperarea unui al patrulea...
Zeci de turiști, amendați după ce au intrat cu ATV-uri în pădurile din Brașov. La cât se ridică sancțiunile
Zeci de turiști, amendați după ce au intrat cu ATV-uri în pădurile din Brașov. La cât se ridică sancțiunile
Inspectoratul de Jandarmi Braşov a amendat, la sfârşitul săptămânii trecute, zeci de persoane care au intrat cu autovehicule de teren, ATV-uri sau motociclete în zone protejate. Valoarea...
#jurnalisti, #Neamt, #lemn, #taia, #padure, #ancheta, #bate, #sechestra , #frauda