Trucuri care-ti maresc casa

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 05 August 2009, ora 12:26
8540 citiri
Trucuri care-ti maresc casa

Orice camera din locuintele noastre modeste poate lua proportii daca este "ajutata" de cateva trucuri de decorare usor de pus in aplicare. O culoare noua pentru pereti, mobila mai "supla" sau solutiile moderne de depozitare maresc vizual orice incapere si iti dau senzatia de aerisit si spatios.

Publicatia online Real Simple a intocmit o lista cu cateva sfaturi de decorare care-ti vor face locuinta mai primitoare si mai spatioasa.

Lasa lumina inauntru

Cand galeria este pozitionata si dincolo de rama ferestrelor, in sus si in lateral, intra mai multa lumina in casa si in acelasi timp ochiul este directionat inconstient spre exterior. "Ferestrele sunt ochii camerei", este de parere Maxwell Gillingham-Ryan, autorul lucrarii Apartment Therapy. "Cand le acoperi, spatiul tau pare mai mic", spune el.

Centrati camera

"Oamenii care traiesc in spatii mici incearca de multe ori sa obtina camera pe care o viseaza impingand mobila de-a lungul peretilor", explica Gillingham-Ryan. "Dar asta ucide orice urma de caldura".

Pentru a da viata spatiului, expertul sugereaza crearea unui "triunghi sociabil" format dintr-o canapea clasica, un fotoliu si un taburet tapitat, asezate in unghi in mijlocul camerei.

Un covor intr-o culoare neutra, asezat sub cele trei piese de mobilier, da unitate spatiului care poate fi imbogatit adaugand in mijlocul ansamblului o masuta.

Ridica lucrurile de pe podea

CD-urile, boxele si alte lucruri care stau raspandite pe podea blocheaza fluxul natural al camerei, facand-o sa para mult mai mica si aglomerata. Cateva cutii de carton frumos colorate, asezate pe un raft, ar trebui sa elibereze podeaua si sa dea un aer aerisit oricarei incaperi.

Treci de la inchis la deschis

O sufragerie care pare sufocata de mobilier iti da senzatia de spatios daca ii vopsesti peretii intr-o culoare deschisa (care nu trebuie deloc sa fie alba ca pe vremea bunicii!). Culoarea deschisa a peretilor este accentuata mai ales daca varuiesti holul de intrare in sufragerie intr-o culoare ceva mai inchisa.

Creeaza reflectii

O oglinda asezata in asa fel incat sa reflecte lumina venind de la fereastra face camera mai spatioasa. "Oglinzile sunt o solutie sigura de a deschide spatiul. Aproape intotdeauna ajuta o camera mica", spune Susan Zises Green, designer in New York.

Un alt truc pentru o camera care nu este prea inalta este sa asezi tablourile mai sus de nivelul ochiului. "Cel mai important lucru este sa directionezi privirea in sus, nu in jos", este de parere si Matthew Dennison, coautor al lucrarii At Home With Color.

Mai multe functii

O solutie la indemana atunci cand vrei sa maximizezi spatiul camerei este sa alegi mobila care poate servi mai multe functii - taburete cu depozitare in interior, masuta cu spatiu pentru carti si cutii cu maruntisuri, etc.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#sfaturi decorare casa, #trucuri marire spatiu, #trucuri decoratii casa , #intalniri
Comentarii
U
urzicuta
rank 1
Bonbonel-Zambaccian te invata cum sa cumperi un intreg imobil la pret de nimic...de jaf...