UPDATE: Contestarea candidaturii lui Oprescu, respinsa

Luni, 28 Aprilie 2008, ora 20:41
9239 citiri
UPDATE: Contestarea candidaturii lui Oprescu, respinsa

Senatorul independent Sorin Oprescu a ajuns din nou la mana instantei dupa ce o bucuresteanca a depus, in prima zi de Paste, o contestatie la Tribunalul Bucuresti. La ora 12 si 37 de minute, a fost anuntata respingerea contestatiei, dar avocatii Doinei Mocanu, autoarea contestatiei, au facut recurs la Curtea de Apel. Actiunea aceasta se judeca marti, 29 aprilie.

10:51 - Senatorul Sorin Oprescu s-a prezentat la tribunal la ora 10 si 50 de minute. Acesta a declarat ca nu o cunoaste pe femeia care a depus contestatia, pe numele sau Doina Mocanu. Oprescu crede ca actiunea femeii este tot o incercare a unora de a activa "butoanele" in Justitie.

"E a doua zi de Paste, nu o iarta Dumnezeu" a mai declarat candidatul independent despre infatisarea la tribunal. O decizie privind legalitatea candidaturii lui Oprescu ar urma sa fie luata luni dupa-amiaza, dupa ora 13:00. Ziare.com va va tine la curent cu decizia tribunalului.

12:20 - Doina Mocanu, prezenta la tribunal, a spus ca nu este afiliata politic si ca nu se afla nimeni in spatele sau. Doina Mocanu este pensionara, a lucrat in contabilitate si a depus contestatia la adresa candidaturii lui Sorin Oprescu pe baza informatiilor din presa, potrivit propriilor spuse.

12:37 - Sorin Oprescu a anuntat in fata presei ca a avut castig de cauza in fata instantei. Contestatia depusa de catre Doina Mocanu a fost respinsa de instanta, dar avocatii pensionarei vor face recurs la Curtea de Apel. Senatorul l-a acuzat direct pe Cozmin Gusa ca "are telecomenzi si raspunde la acestea".

Sorin Oprescu considera ca liderul PIN da dovada de "lasitate" pentru ca se foloseste de "oameni nevinovati" pentru a-l ataca. Mai precis, doctorul a fost acuzat ca a folosit baza de date a Spitalului Municipal, iar cel care ar fi lansat ipoteza ar fi Gusa, potrivit doctorului. Oprescu afirma insa ca nu a utilizat nicio informatie din baza de date a institutiei medicale.

De asemenea, senatorul independent a lansat o serie de atacuri la adresa presei. Pe Nistorescu l-a numit "jegos", iar unui reporter Realitatea Tv i-a replicat ca "pricepe mai greu", deoarece acesta insista cu intrebari despre implicarea lui Gusa in contestarea candidaturii lui Oprescu.

16:30 - Sorin Oprescu a afirmat pentru Realitatea Tv ca are informatii potrivit carora Doina Mocanu ar fi membra de partid, fara a preciza numele formatiunii politice. O singura mentiune: este vorba de o filiala din Sectorul 3.

Argumentele Doinei Mocanu

In contestatia depusa, femeia sustine ca Sorin Oprescu candideaza in mod fraudulos la functia de primar general. Doina Mocanu il acuza pe Oprescu ca a folosit CNP-urile pacientilor din Spitalul Municipal pentru a completa listele cu semnaturi de sustinere. Contestatia va fi analizata luni dimineata de judecatorii Tribunalului Bucuresti. La sedinta este asteptat si Sorin Oprescu, insotit de avocatii sai.

Istoric al candidaturii lui Sorin Oprsecu

Este a doua oara cand lui Sorin Oprescu i se pun bete in roate in drumul sau catre Primaria Generala. Nu mai tarziu de saptamana trecuta judecatorii i-au respins contestatia impotriva deciziei Biroului Electoral Municipal de a-i anula candidatura. Oprescu a avut castig de cauza abia dupa ce s-a judecat la Curtea de Apel.

Senatorul Sorin Oprescu poate candida ca independent la Primaria Capitalei dupa ce Curtea de Apel a admis, vineri seara, contestatia depusa de fostul social-democrat, prin care ataca decizia Tribunalului Bucuresti de a sustine hotararea Biroului Electoral Municipal (BEM).

Dupa aflarea vestii, Sorin Oprescu a declarat ca intotdeauna a avut incredere in justitie.

"Am spus intodeauna ca am incredere in justitie. Este un act de dreptate, daca vreti, pentru dreptul fundamental al cetateanului de a alege si de a fi ales. Vreau sa multumesc tuturor bucurestenilor care au fost langa mine si care au semnat pentru sustinerea candidaturii mele si le promit ca n-o sa-i dezamagesc", a spus Oprescu.

Intrebat ce mesaj are pentru contracandidatii sai, senatorul a spus: "Fratilor, vine si Oprescu!"

Senatorul a explicat ca "nu poti sa obti o victorie fara o lupta. In principiu, orice experiment e bun daca nu te omoara. Atunci inseamna ca te intareste". "D-abia acum pornesc in lupta. Eu sunt convins ca sunt multe de facut in orasul asta, in tara asta, dar se pot face bob cu bob, cu munca si perseverenta", a completat senatorul.

Fostul social-democrat a tinut sa precizeze ca "argumentele au fost argumente juridice de bun simt, argumente care au facut ca aceasta candidatura sa semene, la dorinta unora, cu mistificari grosolane. N-a fost sa fie asa".

Mazăre a contestat decizia instanței de a-i refuza eliberarea condiționată. Peste câte luni poate reveni cu o nouă cerere
Mazăre a contestat decizia instanței de a-i refuza eliberarea condiționată. Peste câte luni poate reveni cu o nouă cerere
Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a contestat decizia Judecătoriei Sectorului 4 de respingere a liberării condiţionate. În cazul în care această hotărâre nu se va schimba la...
Motivul pentru care o profesoară condamnată pentru relații sexuale cu un copil de 10 ani cere anularea sentinței
Motivul pentru care o profesoară condamnată pentru relații sexuale cu un copil de 10 ani cere anularea sentinței
O femeie din Australia condamnată pentru relații sexuale cu un copil de 10 ani contestă sentința și spune că ar trebui anulată. Ea e de părere că femeile nu ar trebui considerate...
#Sorin Oprescu, #instanta, #femeie, #contestatie , #stiri Sorin Oprescu