Un manual de biologie il proslaveste pe Dumnezeu si il acuza pe Darwin

Miercuri, 11 Martie 2009, ora 22:44
4446 citiri
Un manual de biologie il proslaveste pe Dumnezeu si il acuza pe Darwin

Elevii de clasa a IX-a pot invata biologia din manualul "Maiestrie si stralucire divina in biosfera", al editurii oradene Casei Cartii, destinat dezvoltarii teoriei creationiste impotriva celei evolutioniste si "proslavirii numelui lui Dumnezeu".

Manualul foloseste un ton foarte contestatar la adresa lui Charles Darwin, parintele teoriei evolutioniste.

"Cunostintele de biologie te vor ajuta sa vezi, sa auzi, sa afirmi ca fiecare celula, fiecare frunza, fiecare insecta sau oricare organism striga prin limbajul complexitatii: Dumnezeu m-a creat. Numele Dumnezeului nostru se doreste a fi proslavit prin acest manual", se spune la inceputul manualului.

In acelasi manual, evolutionismul este prezentat ca fiind "o simpla teorie", pe care elevii ar putea-o crede adevarata. Mai mult, se induce ideea ca mass-media coordoneaza "din umbra" promovarea teoriei lui Darwin.

"Departe, deci, de a fi neutra, mass-media este de cele mai multe ori exponentul principal, din umbra, al teoriei evolutioniste. Celebre canale de televiziune, cum ar fi Discovery Channel si Animal Planet, au devenit instrumente de baza pentru propagarea evoutionismului.

Atunci cand copiii petrec ore in sir in fata acestor canale de televiziune, constientul si subconstientul lor este bombardat de informatiile si terminologia evolutionista, pe care cu timpul mintea lor in formare le va asimila ca adevaruri.

S-ar parea ca toata lumea uita ca evolutionismul nu este cu nimic mai mult decat o simpla teorie. O teorie doar, parerea unor indivizi dintre care cel mai cunoscut este Charles Darwin, care a avut ca scop principal, inlocuirea conceptului biblic crestin al Creatiei Divine", se arata in manual.

Societatea civila este impotriva folosirii unor astfel de manuale in scoala. "Manualul are avizul nr. 71817 din 2002 si a fost reeditat in 2006. Un astfel de aviz al Ministerului Educatiei pentru un manual creationist de biologie este o premiera absoluta in spatiul tarilor membre ale sau candidate la Uniunea Europeana si, probabil, in intreaga Europa.

El denota o completa abdicare de la menirea invatamantului si anume aceea de a prezenta elevilor, la orele de stiinte, cunostintele si teoriile stiintifice eliberate de orice continut ideologic sau dogmatic", spun membrii Asociatiei Umaniste Romane (AUR).

Preotii si biologii au pareri opuse despre folosirea unui astfel de manual. "Biologia inseamna viata, nu putem vorbi despre viata fara Dumnezeu, nu se poate studia biologia facand abstractie de Dumnezeu", a precizat un preot ortodox.

In acelasi timp, biologii sustin ca un astfel de manual nu are ce cauta intr-un liceu. "Eu nu cred ca un inspector de specialitate si-ar da avizul pentru publicarea unui asemenea manual optional.

Limbajul si argumentatia nu sunt adecvate, ci reprezinta, mai degraba, o maniera emotionala de prezentare a informatiilor stiintifice, o manipulare", considera un profesor de biologie din Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#manual biologie liceu, #dedicat proslavire Dumnezeu, #acuzat Darwin , #invatamant