Un nou zacamant petrolifer descoperit in Iran

Duminica, 13 Iulie 2008, ora 21:20
1408 citiri
Un nou zacamant petrolifer descoperit in Iran

Ministrul iranian al petrolului, Gholamhossein Nozari, a declarat ca, in sud-vestul tarii, s-a descoperit, duminica, un nou camp petrolifer cu rezerve estimate de 233 milioane de barili de petrol exploatabil.

Iranul, al doilea producator din Organizatia tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), isi estima rezervele de petrol, in urma cu doua luni, la 136 miliarde de barili. Iranul este un mare producator de titei cu un continut crescut de sulf, care se vinde mai ieftin decat alte tipuri de petrol, relateaza Newsin.

Seful companiei petroliere de stat din Iran, Seikfollah Jashnsaz, a declarat in luna mai ca Iranul nu se asteapta sa descopere terenuri petrolifere importante, dar ca intentioneaza sa majoreze productia prin exploatarea unor zacaminte mai mici si majorarea veniturilor de la cele unde se extrage deja titei.

Seikfollah Jashnsaz a spus ca Iranul vrea sa isi majoreze productia de titei pana la 4,3 milioane de barili pe zi pana in martie 2009, de la 4,2 milioane barili pe zi cat este in prezent.

Iranul a obtinut castiguri semnificative din scumpirea petrolului din ultimii ani. Castigurile sale s-au cifrat la aproape 60 miliarde dolari in 2006-2007, iar oficialii estimeaza ca acesta va avansa anul acesta.

Cu toate acestea, analistii spun ca industria petroliera din Iran are nevoie de investitii straine semnificative pentru majorarea productiei.

Pe de alta parte, companiile occidentale sunt prudente cu privire la investitiile facute in Iran, dupa ce Natiunile Unite au impus sanctiuni Teheranului din cauza programului sau nuclear.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#petrol, #titei, #Iran, #zacamant, #descoperire , #stiri economice