Un piercing din patru are efecte adverse

Vineri, 13 Iunie 2008, ora 08:30
19146 citiri
Un piercing din patru are efecte adverse

Piercingul reprezinta perforarea unei zone a corpului pentru insertia unei bijuterii. Cei mai multi tineri opteaza pentru aceasta moda, care are riscurile ei. Unul din patru adolescenti cu piercinguri prezinta complicatii care necesita chiar spitalizare.

Unul din 10 adulti din Anglia poarta un piercing (fie in ureche, spranceana, limba, buric, sau in alte parti ale corpului), informeaza The Independent. Din 10.000 de adolescenti, mai mult de 1.000 au piercing, mai mult fetele decat baietii.

Cei mai multi baieti opteaza pentru un inel in sfarc, iar cele mai multe fete isi pun cate un inel in buric. Cele mai frecvente complicatii suferite de adolescenti sunt cele de inghitire, in cazul piercingului in limba, infectiile care apar, indiferent de zona, sau sangerarile abundente.

Riscurile cele mari le au adolescentii care nu apeleaza la un specialist atunci cand vor sa isi puna un piercing. Medicii englezi ii avertizeaza pe amatorii trendului sa fie atenti la cei care realizeaza asemenea interventii pentru ca riscurile sunt foarte mari.

"Este foarte important sa realizan ca piercingul nu este atat de sigur pe cat se crede. Recomand amatorilor sa se duca la un specialist pentru o astfel de interventie. Dupa aplicarea piercingului persoanele trebuie sa fie mult mai precaute, astfel riscul infectiilor si accidentelor va scadea", a spus medicul Fortune Ncube.

Persoanele care opteaza pentru un cercel in alta parte a corpului decat in ureche sunt expuse riscului aparitiei hepatitei B sau C. De asemenea, datorita instrumentelor folosite, exista riscul contactarii virusului HIV. Cele mai multe riscuri il reprezinta piercingul in limba. Multe persoane fie nu pot inghiti, fie inghit bijuteria.

Decizie majoră în instanță în cazul vedetei TV care ar fi fost agresată sexual de un medic. Avocat: ”Am bănuit asta!”
Decizie majoră în instanță în cazul vedetei TV care ar fi fost agresată sexual de un medic. Avocat: ”Am bănuit asta!”
Avocatul Adrian Cuculis a revenit cu noutăți în cazul concurentei de la iUmor, care acuză un medic stomatolog de viol. „Schimbare majoră în dosarul medicului dentist acuzat de multiple...
Medic ginecolog, prins în flagrant când primea mită. O parte din bani i-ar fi cerut și pentru alți angajați ai secției
Medic ginecolog, prins în flagrant când primea mită. O parte din bani i-ar fi cerut și pentru alți angajați ai secției
Un medic ginecolog de la Spitalul Judeţean Giurgiu a fost prins în flagrant când primea mită pentru a realiza o cezariană. Doctorul a cerut 900 de lei, dintre care 700 pentru el şi 200 pentru...
#piercing, #complicatii, #hepatita, #hiv, #medic, #studiu, #recomandari , #sanatate