Un sfert dintre romani sufera de obezitate, doar 1 la suta se trateaza

Marti, 12 Mai 2009, ora 18:01
4023 citiri
Un sfert dintre romani sufera de obezitate, doar 1 la suta se trateaza

25 la suta dintre romani sufera de obezitate iar 50 la suta au probleme cu greutatea si cu toate acestea cei mai multi nu constientizeaza cat de grava este situatia, doar 1% prezentandu-se la medic.

Potrivit presedintelui Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, prof. dr. Nicolae Hancu, romanii sunt inca tributari perceptiei potrivit careia kilogramele in plus sunt un semn de sanatate, informeaza ProTV care citeaza Mediafax.

Acesta spune ca putini romani stiu ca talia unei femei nu trebuie sa depaseasca 80 de centimetri, iar a unui barbat 94 de centimetri.

De asemenea, si mai putini stiu ca mare parte dintre problemele de sanatate sunt cauzate de obezitate. Printre acestea se numara hipertensiunea arteriala, diabetul problemele de circulatie la nivelul picioarelor sau riscul crescut de infarct miocardic sau atac cerebral.

Tot mai multi copii romani sufera de obezitate

Si mai grav este faptul ca statisticile arata ca in prezent 70% dintre copiii romani sunt obezi iar aceasta tendinta este in crestere.

O explicatie ar fi faptul ca multi dintre copii consuma la scoala tot felul de mancaruri nesanatoase, motiv pentru care parlamentarii romani au adoptat in 2008 o lege referitoare la alimentatia sanatoasa in unitatile de invatamant preuniversitar.

De asemenea, Ministerul Sanatatii a stabilit o lista cu produsele care pot fi vandute copiilor in unitatile de invatamant.

Masura vine in completarea deciziei marilor companii Coca-Cola, Star-Foods, Nestle, Burger King, Ferrero, General Milks, Mars, Kraft si Uniler care au hotarat ca nu vor mai face publicitate pentru copiii sub 12 ani la produsele alimentare nesanatoase, dupa ce au semnat "Codul etic pentru publicitate adresata copiilor".

In plus, pentru mai buna informare a populatiei cu privire la efectele obezitatii, Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice a lansat un program prin care atentioneaza ca procesul de slabire poate fi controlat medical, program desfasurat sub sloganul "Traiesc XXL. Iubesc XXL. Port M".

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Obezitatea, motiv tot mai mare de îngrijorare. „Riscă să devină una dintre cele mai critice probleme de sănătate publică”
Obezitatea, motiv tot mai mare de îngrijorare. „Riscă să devină una dintre cele mai critice probleme de sănătate publică”
Obezitatea a devenit în ultimii ani un motiv tot mai mare de îngrijorare pentru specialiştii în sănătate, şi nu numai, din întreaga lume, care o cataloghează drept o problemă critică de...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#obezitate romani, #obezitate copii, #efecte obezitate , #Bucuresti