Urgenta numarul unu a PD-L: Casa pentru EBa, la Bruxelles

Vineri, 12 Iunie 2009, ora 17:27
2766 citiri
Urgenta numarul unu a PD-L: Casa pentru EBa, la Bruxelles

Daca democrat-liberalii credeau ca pot rasufla linistiti dupa ce au avut grija ca mezina presedintelui, Elena Basescu, sa ajunga in Parlamentul European, acum trebuie sa-i gaseasca si o casa la Bruxelles. Si nu orice casa, ci una pentru blazonul proaspatului eurodeputat.

O fi Elena europarlamentar, dar nu poate sa stea la hotel si nici sa inchirieze un apartament la comun cu vreo colega de grup pentru ca o mai cheama si Basescu, motiv pentru care urgenta numarul unu a PD-L acum este sa gaseasca o casa pentru EBa, informeaza In Politics.

Conform unor surse pedeliste, mezina prezidentiala ar fi cerut, raspicat, o vila cat mai aproape de Rue Wiertz 60, unde se afla sediul PE si unde "scorurile" sunt uriase in materie de chirii.

Ca argument pentru dimensiunile locuintei a fost folosita atat nevoia de securitate, cat si dorinta unei reprezentari pe masura, pentru ca oficialii europeni organizeaza adesea, la domiciliu, intalniri de lucru, pranzuri, dau interviuri presei.

Si pentru ca o nenorocire nu vine niciodata singura, ci cu soacra, Elena este fiica presedintelui Romaniei, singura dintre toti europarlamentarii romani care are dreptul la protectie SPP. Cu toate ca are acest drept, ar fi o mica problema: Serviciul de Protectie si Paza nu are competente in afara tarii.

Ceea ce inseamna ca, daca Elena va dori, totusi, paza pe durata mandatului, SPP va trebui sa colaboreze, conform legii 191/1998, cu omologii belgieni.

Daca EBa a tunat si a fulgerat, iar PD-L s-a supus, ceilalti europarlamentari romani pot sa se dea si peste cap, un apartament rezonabil, la Bruxelles, intr-o zona decenta, bate spre 1800-2000 de euro pe luna.

Si preturile altor produse sunt mari, precum mancarea, hainele, transportul. Cazarea la hotel este exclusa din start, pentru ca europarlamentarii revin in tara in fiecare joi, cand se incheie lucrarile, si se intorc luni, ceea ce inseamna fie ca ar trebui sa plateasca, de pomana, chirie pentru camera si in week-end, cand nu se afla acolo, fie sa elibereze camerele respective pe durata fiecarui week-end, adica ceva imposibil.

Asta in conditiile in care PE plateste mebrilor sai o diurna de sedinta de 274 de euro, pe durata sesiunilor, care trebuie sa acopere cheltuielile de cazare, masa si transport. Insa banii respectivi se incaseaza numai daca europarlamentarii semneaza condica de sedinta.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Elena casa Bruxelles, #PDL casa Bruxelles, #cazare europarlamentari romani , #ancheta