Vaclav Klaus: UE seamana deja cu URSS

Joi, 19 Februarie 2009, ora 19:16
2941 citiri
Vaclav Klaus: UE seamana deja cu URSS

Presedintele ceh Vaclav Klaus i-a comparat pe sustinatorii integrarii europene cu comunistii din perioada sovietica.

Cehia asigura in prezent presedintia UE, dar acest lucru nu l-a oprit pe Klaus sa le spuna eurodeputatilor ca Parlamentul lor intervine prea mult in viata oamenilor, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Un tratat care ar sprijini si mai mult institutiile slabe ale blocului european ar inrautati lucrurile, a mai spus Klaus.

El respinge "presupunera ca nu exista decat un singur viitor posibil si corect....acela al unei integrari tot mai mari".

"Nu cu multa vreme in urma, in partea noastra de Europa traiam intr-un sistem politic ce nu permitea alternativa si de aceea nici opozitie parlamentara. Aici, in Parlamentul Europeaan, nu exista decat o alternativa, iar cei care indraznesc sa se gandeasca la alte optiuni sunt calificati drept inamici ai integrarii europene", a subliniat Klaus.

Euroscepticismul lui Klaus irita multe persoane in UE, chiar daca functia sa are o importanta mai mult simbolica.

Klaus a mai spus ca, in pofida faptului ca nu crede ca exista alternativa la aderarea la UE pentru cehi, integrarea europeana ar putea lua multe forme. El a criticat din nou Tratatul de la Lisabona si a refuzat sa spuna cand il va semna.

Klaus a criticat si raspunsul UE la criza economica si a spus ca blocul are nevoie de mai putina reglementare, nu de mai multa.

Presedintele Parlamentului European, Hans Gert Poettering, a facut comentarii ironice, dupa discursul lui Klaus. "Multumesc lui Dumnezeu ca traim intr-o democratie europeana, in care toti isi pot exprima liber opinia...Intr-un Parlament din trecut, sunt sigur ca nu ati fi putut sustine un astfel de discurs", a subliniat Poettering.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Vaclav Klaus, #eurooptimisti, #cuministi, #presedinte ceh , #stiri externe