Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Verisoara pe care Voiculescu a turnat-o la Securitate si-a schimbat declaratiile

Vineri, 08 Mai 2009, ora 10:56
4280 citiri
Verisoara pe care Voiculescu a turnat-o la Securitate si-a schimbat declaratiile

Verisoara senatorului PC Dan Voiculescu a depus la Curtea de Apel Bucuresti o cerere de interventie in procesul in care CNSAS cere constatarea calitatii de colaborator al Securitatii, in care precizeaza ca dupa ce a vazut dosarul de urmarire si-a schimbat declaratiile in defavoarea lui.

Paraschiva Silaghi, care locuieste in Germania, a cerut instantei, prin actele depuse, sa amane procesul pentru a-si putea angaja un avocat, care sa o reprezinte impotriva lui Voiculescu.

Astfel, instanta a dat termen pentru 5 iunie, data la care se va lua in discutie admiterea cererii de interventie a acesteia.

Totodata, Paraschiva Silaghi a depus la dosar si o declaratie notariala prin care arata ca isi anuleaza vechea declaratie, in care preciza faptul ca afirmatiile lui Voiculescu catre Securitate nu i-au afectat viata.

Dan Voiculescu a sustinut, la audierile CNSAS din iunie-iulie 2006, ca dadea informatii despre cetateni straini, fiind "obligat sa castige o paine", se arata in documentele depuse la Tribunalul Bucuresti, instanta ce va decide privind colaborarea cu securitatea in cazul fostului lider PC.

"Lucrand in comert exterior eram obligat sa-mi castig si eu o paine cand ma intrebau de un cetatean strain ce e cu el sa spun ce stiu despre el. Dar nici pe acela nu il turnam in sensul de a-i face vreun rau. Despre romani, dupa cum rezulta din toate dosarele si din toate hartiile acestea, nu am vorbit in viata mea. Nu era preocuparea mea. Preocuparea mea era comertul exterior", se arata in documentul ce contine redactarea audierii lui Dan Voiculescu la CNSAS.

Potrivit stenogramei, omul de afaceri a precizat ca a fost urmarit de Securitate tot timpul si ca a fost dorit sa le fie de folos. Dan Voiculescu a mai declarat ca nu a fost niciodata de folos Securitatii.

"Eram urmarit, tot timpul am fost vanat, tot timpul am fost dorit sa le fiu de folos. Din toate hartiile de aici rezulta ca niciodata nu le-am fost de folos. Toate raspunsurile mele au fost clare. M-ati intrebat daca m-am vazut cu studenti straini. Da, m-am vazut cu studenti staini. (....) Deci, stimati domni, nu am nici un fel de angajament semnat cu securitatea, indiferent de directii, denumiri, cu nimeni", a adaugat Dan Voiculescu la audieri.

Conform aceluiasi document, omul de afaceri nu a recunoscut numele de cod "Mircea" si "Felix", insa si-a recunoscut scrisul de pe notele informative. Acesta a precizat ca nu a dat niciodata note informative fostei Securitati si ca documentele sunt doar informatii cerute de seful institutiei la care lucra.

Potrivit actelor de la instanta, Dan Voiculescu nu a putut sa explice de ce documentele scrise de el apar semnate cu numele Felix.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#verioara Voiculescu CNSAS, #Voiculescu Felix CNSAS, #note Securitate , #ancheta