Vile si blocuri la Palatul Copiilor cu parafa lui Oprescu

Sambata, 25 Octombrie 2008, ora 08:50
3154 citiri
Vile si blocuri la Palatul Copiilor cu parafa lui Oprescu

In parcul de la Palatul Copiilor se pregateste ridicarea unor blocuri si vile, de care Sorin Oprescu se pare ca nu stie, dar este responsabil alaturi de premierul Tariceanu.

Cele 25 de hectare din parcul bucurestean ar putea ajunge pe mana unei fundatii cu interese imobiliare.

Este vorba despre un ONG prin care primarul general a pus pariul cu educatia, dupa ce premierul Calin Popescu Tariceanu a trecut Palatul Copiilor de la Ministerul Educatiei la Primaria Capitalei.

Primul-ministru nu stie insa ca, printr-un protocol de asociere, Oprescu a "cesionat" contractul cu educatia pe care l-a promis bucurestenilor unui ONG, Asociatia Scoala Democratiei, scrie Gardianul.

Conducerea ONG-ului este reprezentata de Florin Diaconescu, care a detinut ceva functii pe vremea ultimului ministru taranist al educatiei.

In luna iulie, Oprescu si Florin Diaconescu au semnat un "protocol de asociere in vederea aplicarii contractului pentru educatie" (facsimil). Respectivul protocol contine 28 de obiective, exprimate in termeni generali si destul de vagi, ce ar dori sa acopere toate problemele actuale cu care se confrunta sistemul educational romanesc.

Printre altele, sunt urmarite, ca obiective, relizarea unui post tv destinat copiilor si tineretului, a unui "complex educational multifunctional", denumit generic "Bucharest Educational MALL", dar si reabilitarea unor baze sportive si de agrement.

Aici apare si oportunitatea preluarii Palatului Copiilor de catre Asociatia Scoala Democratiei a lui Florin Diaconescu, via Primaria Capitalei.

Si ceea ce poate nici primarul general al Capitalei nu stie, Florin Diaconescu deja a apucat sa construiasca pe terenul aferent Palatului Copiilor cateva vile si s-ar parea ca urmeaza chiar si un bloc.

Cel putin asa sustin persoane din conducerea Palatului Copiilor, care pentru moment doresc sa ramana in anonimat din motive lesne de inteles.

Terenul este contestat si de subordonatii lui Piedone, primarul sectorului 4, care sustin ca au studii de fezabilitate gata intocmite si 200 miliarde de lei vechi la dispozitie pentru a reamenaja parcul.

Intre personalul din Palatul Copiilor, care a inceput sa inroseasca telefoanele cu speranta ca nu vor ajunge sa fie "dati pe nimic unei asociatii obscure care pare a avea mai degraba interese de afaceri, imobiliare, decat culturale si in interesul copiilor, al tinerilor in general", Florin Diaconescu, Oprescu, Tariceanu si Piedone, care are studii de fezabilitate pentru parc, singurul act de proprietate valabil il constituie o Hotarare a Consiliului de Ministri de pe vremea lui Ceausescu, care stabileste Palatul Copiilor drept proprietar al imensului parc.

"Cum dracu' să te ia poliția că alergi în parc?" Dialoguri de colecție între polițiști și cetățeni opriți pe stradă pentru a fi legitimați
"Cum dracu' să te ia poliția că alergi în parc?" Dialoguri de colecție între polițiști și cetățeni opriți pe stradă pentru a fi legitimați
Rolul patrulelor de poliție este foarte important pentru siguranța publică. Polițiștii care patrulează în zonele urbane și rurale previn și combat criminalitatea, infracțiunile și...
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Palatul Copiilor, #parc, #imobiliar, #Sorin Oprescu, #Calin Popescu Tariceanu , #ancheta