Votantii lui Basescu au probleme cu prostata, ai lui Vadim, cu nervii

Marti, 04 August 2009, ora 20:59
4441 citiri
Votantii lui Basescu au probleme cu prostata, ai lui Vadim, cu nervii
Foto: Arhiva

Desi unii ar spune ca circul oferit de politicieni este suficient, realizatorii de sondaje s-au gandit sa dea si mai multa culoare scenei politice romanesti.

Plictisiti probabil de chestionarele clasice, ei cauta acum cele mai traznite criterii pentru a observa ce ii determina pe romani sa voteze intr-un anumit fel.

Dupa ce romanii au trebuit sa le atribuie posibililor candidati la prezidentiale cate un personaj de desene animate, a venit si timpul ca intervievatii sa isi dezvaluie afectiunile medicale pentru ca pe baza acestora sa se stabileasca profilul votantilor anumitor politicieni.

Astfel, dintr-un sondaj BCS putem afla ca simpatizantii actualului sef al statului Traian Basescu au probleme cu prostata, cei ai lui Corneliu Vadim Tudor sau Miron Cozma au probleme cu nervii, iar cei ai lui Nati Meir sufera cu dintii, oasele si articulatiile, dupa cum semnaleaza In Politics.

Oricum, cert este ca mai toti romanii cu drept de vot sufera de anumite afectiuni, fie ca aleg sau nu sa-si exercite dreptul democratic.

Votantii lui Basescu, Antonescu si Geoana au probleme cu prostata

Cei care ar vota PD-L, PNL sau PSD, respectiv Traian Basescu, Crin Antonescu sau Mircea Geoana, au probleme cu prostata, potrivit datelor din studiu. Prostata celor care l-ar alege pe candidatul PD-L primeste nota 8,57, a celor care ar vota cu PNL primeste 8,52, iar a celor care ar vota PSD e de 8,50.

Cele mai sanatoase prostate apartin, insa, sustinatorilor lui Sorin Oprescu sau ai lui Miron Cozma. Prostata simpatizantilor lui Oprescu a primit in studiu nota 9,46, iar a celor care il vor pe Cozma merita nota 9,00.

Cel mai prost in sondajul sanatatii prostatei sta tabara Principelui Radu Duda, care primeste doar 8,20.

Avand in vedere ca barbatii care nu au probleme cu prostata sunt cei tineri, se poate deduce ca majoritatea fanilor lui Sorin Oprescu nu au trecut de 40 de ani.

Alegatorii lui Vadim, Nati Meir si Miron Cozma au probleme cu nervii

Datele sondajului BCS din luna iulie mai arata ca alegatorii lui Nati Meir si ai lui Corneliu Vadim Tudor sufera cel mai mult cu dintii, oasele si articulatiile. Tot PRM-istii au cele mai mari probleme cu ochii.

Absenteistii sunt cei mai cardiaci, iar fanii lui Miron Cozma si Nati Meir au cele mai grave probleme cu sistemul nervos. Votantii lui Vadim Tudor se plang cel mai des ca au colesterolul ridicat, iar cei ai lui Radu Duda sufera tare cu ficatul si sunt cei mai surzi.

Cele mai multe boli la cap le recunosc tot absenteistii, impreuna cu PRM-istii.

Infectii, alergii, boli de piele

Tot potrivit sondajului BCS se observa ca cei care nu merg la vot contacteaza mult mai des infectii, iar cei care ar vota cu Sorin Oprescu sunt mai putin expusi alergiilor decat cei care ar pune stampila pe Nati Meir.

"Trupurile absenteistilor se infecteaza cel mai des, iar ale maghiarilor cel mai rar. Alegatorii lui Nati Meir sunt de aproape doua ori mai sensibili la alergii decat cei ai lui Sorin Oprescu. Cele mai grave boli de piele le reclama absenteistii si fanii lui Mircea Geoana", mai arata sondajul.

Nici starea de sanatate a organului sexual nu a scapat vigilentei sociologilor, insa mai toti intervievatii au spus ca stau bine la acest capitol.

Oprescu, salvarea Romaniei?

Astfel, avand in vedere ca romanii sunt atat de bolnavi, optiunea lor fireasca ar fi sa voteze cu medicul independent Sorin Oprescu, site-ul citat insinuand ca sondajul BCS ar fi o manipulare in favoarea primarului general al Capitalei.

Curios este, insa, ca nu romanii bolnavi ar vota cu Sorin Oprescu, ci cei sanatosi.

"Posibila intrare in cursa prezidentiala a lui Sorin Oprescu a impartit electoratul social-democrat in doua tabere, iar meseria lui Oprescu a fost un criteriu important in structurarea acestuia: PSD-istii cei mai bolnavi au ramas alaturi de Mircea Geoana, iar cei mai sanatosi s-au indreptat spre Sorin Oprescu", arata sondajul.

Sondajul a fost realizat de BCS in perioada 9-16 iulie, pe un esantion reprezentativ la nivel national format din 1.069 persoane in varsta de peste 18 ani. Au fost efectuate interviuri in 81 de orase si sate din 40 de judete.

Marja de eroare a sondajului este de +/-3%. Finantatorul cercetarii sociale este Marsh Copsey A Associates, Inc. din Washington DC, SUA.

A.S.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#sondaj BCS, #boli romani, #Traian Basescu prostata, #Corneliu Vadim Tudor nervi , #Traian Basescu