O formatie uriasa din Europa, pe punctul de a fi exclusa de UEFA din cupele europene

Miercuri, 23 Mai 2018, ora 10:21
7353 citiri
O formatie uriasa din Europa, pe punctul de a fi exclusa de UEFA din cupele europene
Foto: Instagram/AC Milan

Una dintre cele mai importante echipe din Europa ar putea fi exclusa din cupele europene, dupa ce a incalcat regula Fair Play-ului Financiar, care obliga echipele sa cheltuiasca atat cat sunt si incasarile.

AC Milan a terminat sezonul din Serie A pe locul 6, care duce direct in grupele Europa League, insa sansele sa fie prezenta in cupele europene sunt extrem de mici.

UEFA e ingrijorata de situatia neclara a bugetului gruparii italiene, precum si de statutul proprietarlor chinezi ai clubului.

"Dupa examinarea atenta a tuturor documentelor si explicatiilor furnizate de club, camera de ancheta a UEFA considera ca circumstantele cauzei nu permit incheierea unui acord", anunta UEFA.

"In special, camera de ancheta este de parere ca, printre alti factori, persista incertitudini in ceea ce priveste refinantarea imprumutului", se mai arata in comunicatul forului european.

15 iunie e data la care UEFA va anunta masurile care vor fi luat impotriva fostei campioane a Europei si, potrivit presei din Italia, se asteapta excluderea echipei din cupele europene, precum si sanctiuni financiare mari.

Risca falimentul

In vara anului trecut, AC Milan a ajuns pe mana chinezilor, iar acestia au bagat peste 200 de milioane de euro in transferuri. Investitiile chinezilor au trezit insa suspiciuni la UEFA. Si nu numai.

Mai exact, compania care detine acum clubul din Milano, Rossoneri Sport Investment Lux, e suspectata ca a facut aceste investitii fara sa aiba la baza o realitate financiara.

Tot proiectul chinezilor avea ca scop ajungerea echipei in grupele Ligii Campionilor in sezonul urmator, ceea ce nu garanteaza o viabilitate economica si incalca regula Fair Play-ului Financiar. Obiectiv, de altfel, neindeplinit.

Leonardo Bonucci, Andre Silva si Nikola Kalinic sunt doar trei dintre jucatorii achizitionati in vara trecuta de formatia infiintata in anul 1899.

Mai mult, proprietarul clubului, Yonghong Li, n-ar fi chiar omul de afaceri care s-a prezentat. Potrivit cotidianului New York Times, acesta nu e cunoscut in tara sa ca un mare businessman si nici nu are averea pe care sustine ca o are.

740 de milioane de euro a fost pretul tranzatiei prin care AC Milan a trecut de la Silvio Berlusconi la Yonghong Li, bani care au fost luati insa cu imprumut de la diverse fonduri de investitii.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Milan excludere cupele europene, #AC Milan exclusa UEFA , #stiri AC Milan