Plangere la Ciolos pentru ministrul Agriculturii, din partea subalternilor

Marti, 05 Aprilie 2016, ora 14:51
2975 citiri
Plangere la Ciolos pentru ministrul Agriculturii, din partea subalternilor
Foto: Facebook/ Achim Irimescu

Angajati ai Ministerului Agriculturii au transmis o plangere prealabila premierului Dacian Ciolos, in care reclama reducerea organigramei ministerului, de catre ministrul Achim Irimescu.

Irimescu a cerut si a obtinut o Hotarare de Guvern prin care s-a modificat astfel organigrama, scrie Stiripesurse.ro.

Noua organigrama a fost atacata de angajatii ministerului in instanta de contencios administrativ. In plus, acestia au trimis si o plangere prealabila premierului Dacian Ciolos.

"Daca am merge pe acelasi rationament prezentat in nota de fundamentare a proiectului Hotararii de Guvern pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 1185/2014 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale s-ar presupune ca ar trebui desfiintate toate posturile de Director General Adjunct din toate institutiile publice.

(...) Mai mult, o modificare a structurii organizatorice a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale face mai mult rau decat bine si va produce inevitabil urmari grave si iremediabile in procesul de atragere a fondurilor europene.

Va aduc la cunostinta ca salariile intregului personal care lucreaza in cadrul Autoritatii de Management PNDR (Programul National de Dezvoltare Rurala - n.red.) cat si celelalte taxe si impozite aferente platilor salariale cat si contributiile sociale se platesc integral din fondurile Uniunii Europene, statul roman neplatind un leu", se arata in plangere.

Ministru: In ultimii 5 ani, din Romania s-au scos 35 de miliarde de euro cu camionul. Reactie foarte dura a lui Basescu

De asemenea, angajatii mai intreaba "Care este logica desfiintarii acestor posturi?".

"De ce se doreste schimbarea unui mecanism organizatoric care a functionat cel mai bine in Romania, fiind preluat ca titlu de exemplu de alte programe operationale in Romania si datorita caruia programul PNDR 2007-2013 a avut un grad de absorbtie de 88,36%?

Aceasta schimbare a organigramei MADR este benefica sau daunatoare pentru procesul atragerii fondurilor europene?

(...) Isi asuma acest guvern eventualele corectii financiare sau sistarea platilor care ar putea surveni ca urmare a blocajului institutional creat de acest HG la sfarsitul anului 2018?", se mai arata in plangere.

Ministrul Agriculturii: Romania e o piata de mana a zecea. Sunt cazuri in care salamul se spala cu otet

Ministrul Agriculturii spune ca in Romania se vinde peste cu viermi: Reactia importatorilor

In luna decembrie, Achim Irimescu a explicat cum vrea sa rezolve problema birocratiei din institutiile pe care le are in subordine.

"In primul rand, optimizand organigrama. Vreau sa o mai usurez, sa nu mai am o armata de directori generali adjuncti, directori si asa mai departe. Nu am un procent anume de reducere, dar in mod sigur o voi usura. Adica, mergem pe eficienta. Unde s-a creat o directie de dragul de-a avea un director, clar voi renunta", a spus ministrul Agriculturii, pentru Agerpres.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Achim Irimescu organigrama minister, #plangere Achim Irimescu , #ministrul Agriculturii