TV Ziare.com: Femeia este prima care regreta adeseori ca s-a emancipat

Vineri, 05 Martie 2010, ora 12:20
2958 citiri
TV Ziare.com: Femeia este prima care regreta adeseori ca s-a emancipat

"Femeia este prima care regreta adeseori ca s-a emancipat", este constatarea pe care a facut-o vineri Victoria Dragu Dumitru, autoarea cartii "Povesti ale doamnelor din Bucuresti", la TV Ziare.com.

Scriitoarea crede ca exista multe diferente intre doamnele de odinioara si cele de acum, dar asta nu inseamna ca schimbarea este una negativa sau pozitiva, ci doar o metoda de adaptare la timpurile in care traiesc.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Victoria Dragu Dumitru.

"Exista acum femei frumoase. Imi plac si cele care conduc masini elegante si sunt dezinvolte. Este intai spectacolul strazii si mai apoi femeile raspandite oriunde. Insa exista si cele care ne scandalizeaza din lipsa de cenzura fata de propria viata. Asta le va duce in directia pe care singure si-o taie si si-o construiesc", a mai spus aceasta.

Victoria Dragu Dumitru a declarat ca ideea de a scrie niste carti despre oamenii din vremuri mai vechi era mai veche si numai dupa '89 a putut sa faca interviuri si dialoguri, care acum sunt cuprinse in patru volume.

"Initial dialogurile am putut sa le transmit sa fie emisiuni la radio, dar in carte poti sa pui mai multe. Insa este foarte interesant sa auzi si vocile pentru ca vocile sunt un fel de portret al educatiei si al naturii psihice a oamenilor", a mai spus scriitoarea.

Victoria Dragu Dumitru crede in puterea femeii si in capacitatea ei de a fi de folos altora.

"Femeile s-au emancipat pentru ca nu se putea ca femeia sa ramana la cratita deoarece este om si Dumnezeu i-a dat minte, dar asta nu inseamna ca de multe ori nu ofteaza ca are multe de dus. Acum sunt si la firma, dar stiu ca e important sa iti cresti copiii , sa ai grija de o casa si de o lume a ta", a mai mentionat aceasta.

Scriitoarea crede ca femeia moderna este persoana care beneficiaza de tot ce ii ofera lumea in care traieste.

"Lumea se modernizeaza cu o viteza nebuna si sper ca nimic din ce apare daca este nociv nu are si leac in felul in care suntem noi alcatuiti. De exemplu vintage mi se pare o inventie comerciala", a mai spus Victoria Dragu Dumitru.

Scriitoarea a facut la finalul emisiunii un apel catre bucuresteni sa isi iubeasca orasul in care traiesc.

"Va rog sa nu va grabiti sa judecati orasul si sa v ascuturati de neajunsurile numeroase pe care le arata in fiecare zi si pe care noi le traim cu fiecare pas. Bucurestii suntem noi de fapt si asa cum ne luptam noi sa ne facem suportabili noua insine sa facem si noi ceva din acest oras, sa ii dam dreptul sa isi arate frumusetea", este indemnul Victoriei Dragu Dumitru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Victoria Dragu Dumitru, #Povesti Doamne Bucuresti , #cultura generala
Comentarii
Poza atitudini.wordpress.com
atitudini.wordpress.com
rank 5
Feminismul a ajuns la lucruri atat de absurde incat deschisul unei usi a ajuns sa fie considerat discriminare...
I
I.E.Feher
rank 1
Apel catre bucuresteni: va rog sa nu mai aruncati apa sau gunoaie de la balcon!