Banii din programul "Schi in Romania" umfla conturile PD-L

Vineri, 21 August 2009, ora 12:23
3511 citiri
Banii din programul "Schi in Romania" umfla conturile PD-L

Programul "Schi in Romania" al Ministerului Turismului este finantat pe criterii politice, lucrarile beneficiind de un buget total de circa 180 de milioane de euro, din care anul acesta au fost deja 30 de milioane de euro, 70% unor administratii conduse de PD-L.

"Evenimentul Zilei" devoaleaza mecanismul prin care Ministerul Turismului finanteaza dezvoltarea de noi domenii schiabile in tara, incepand cu statiunea creata in Petrosani, orasul condus de Tiberiu Iacob Ridzi, sotul fostului ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi.

Conform sursei citate, cea mai mare statiune de schi din Romania,"Alpina" Petrosani, care va beneficia de 72 de milioane de euro, a fost conceputa de o firma cu experienta aproape nula in domeniu, Centrul Profesional de Proiectare si Cadastru (CPPC), in spatele careia se afla omul de afaceri Adrian Gardean, apropiat al primarului Iacob Ridzi si sponsor al PD-L.

Proiectul va beneficia de sume importante de la Ministerului Turismului, care se angajeaza sa asigure finantare in transe multi-anuale, prin programul "Schi in Romania".

Contract majorat cu 50%

Selectata de Primaria Petrosani pentru a proiecta montarea a doua telegondole, a unui teleferic si amenajarea a patru partii de schi (contra 5,3 milioane de lei - aproximativ 1,2 milioane de euro), CPPC a ajuns, prin semnarea unui act aditional, sa proiecteze un domeniu schiabil mult mai complex, cel mai mare din tara: sapte partii (23 de kilometri), doua telegondole, sapte telescaune, doua benzi transportoare, inzapezire artificiala, instalatie de nocturna etc.

Astfel, devizul dotal al proiectarii a crescut cu 2,5 milioane de lei (50% - maximumul permis in cazul unui act aditional).

In acest mod, valoarea totala a contractului dintre Ministerul Turismului si CPPC a ajuns la 7,8 milioane de lei (aproximativ 1,8 milioane de euro). Intre semnarea primului contract si parafarea celui de-al doilea, firma Aviatia Utilitara, condusa de Adrian Gardean, a intrat pe lista sponsorilor oficiali ai PD-L.

Anul acesta, in cadrul programului "Schi in Romania", prin HG 426, ministerul condus de Elena Udrea a alocat 30 de milioane de euro unui numar de 12 consilii locale si consilii judetene. 70% din bani au revenit administratiilor conduse de membri PD-L.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#schi romania fonduri, #proiecte Udrea turism, #partii Parang Ridzi , #ancheta