Primul interviu al lui Gorbunov: Aveau nevoie de un tap ispasitor (Video)

Joi, 12 Februarie 2009, ora 16:28
3469 citiri
Primul interviu al lui Gorbunov: Aveau nevoie de un tap ispasitor (Video)
Foto: Antena3

Serghei Gorbunov sustine ca este nevinovat, ca nu are nicio legatura cu jaful de la casa de schimb valutar din Brasov sau cu crimele produse in timpul acelui atac si ca politistii l-au pus sub acuzare doar pentru ca "aveau nevoie de un tap ispasitor".

In primele declaratii transmise joi de posturile de televiziune, Gorbunov spune ca nu stie nimic despre jaful din acea noapte si ca el era la sala, unde se antrena alaturi de alte 30 de persoane care pot depune marturie in favoarea lui.

"Va zic din prima ca nu sunt vinovat. Nu stiu nimic despre jaf. Dupa intrerupere am dus o viata foarte linistita, nu am facut nicio prostie. Cum sa fac o prostie? M-ar fi luat imediat la politie!", a declarat Gorbunov.

Acesta a mai precizat ca daca ar fi vrut sa fuga ar fi putut sa o faca din prima zi, dar neavand nicio legatura cu atacul a stat linistit acasa iar dupa doua zile a iesit in oras la cumparaturi intr-un supermarket din Brasov unde a fost capturat de politisti.

Barbatul mai sustine ca este doar o victima a politistilor si procurorilor, ca este "fiul ploilor" si ca este tratat asa doar pentru ca este un strain si nu are pe nimeni.

"Procurorii si achetatorii nu stiau ca am fost la ora respectiva la sala si ei cautau un tap ispasitor, un fraier care sa ia fapta asupra lui si sa mergem inainte. Ei primesc gradele si eu anii", a spus Gorbunov care se recunoaste vinovat de faptul ca nu s-a intors la timp in Penitenciarul de la Craiova si explica de ce nu s-a operat de glaucom.

"De frica. Imi pare rau de oamenii care mi-au dat drumul pe drept, am auzit la radio ca au probleme. Am vrut sa ma intorc dar nu acuma ci peste o luna ca am vrut sa rezolv un proces la Deva si dupa sa ma intorc. Primeam o luna doua pentru greseala ca nu am venit la timp", a mai spus acesta.

El nu se sfieste sa ii acuze pe anchetatorii veniti de la IGPR pentru a prelua cazul jafului armat ca au facut presiuni asupra lui.

"Fizic nu, doar in privinta drepturilor. Nu am haine, un sapun, un prosop, un pachet de tigari, au zis ca sunt cel mai periculos. Mi-au zis: 'daca zici ceva de jaf, atunci te dam'. M-au amenintat in tot felul, ca sa ma tina acum pe maxima siguranta cu grad de periculozitate. Pentru ce?", spune barbatul care sustine ca este posibil ca tot la presiunea procurorilor sa isi fi schimbat declaratia si medicul de la Penitenciarul Craiova care a pus initial diagnosticul de glaucom si care ulterior ar fi revenit asupra acestuia.

"Femeia cred ca era speriata si a zis ce a cerut Parchetul. Asa ceva e imposibil, nu putea sa zica ca nu am avut glaucom. Atunci de ce nu a zis cand mi-a dat drumul ?", spune Gorbunov.

"Toata greseala mea e ca nu am venit inapoi la penitenciar. Ceea ce s-a intamplat mi-a schimbat viata total", a mai declarat barbatul care, joi, a fost transferat de la Penitenciarul Codlea la cel din Aiud.

Directorul penitenciarului din Aiud, procuror Ioan Muresan, a declarat ca Gorbunov a fost incarcerat intr-o camera unde sunt conditii de securitate sporita.

El va sta in penitenciarul din Aiud pana luni, 16 februarie, cand este citat intr-un proces de talharie la Judecatoria Deva, proces din cauza caruia Gorbunov sustine ca nu s-a intors la timp la Craiova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Serghei Gorbunov, #interviu, #procurori, #jaf Brasov, #casa schimb valutar , #frauda