In Romania s-ar putea produce un seism de 7,6 grade

Luni, 01 Martie 2010, ora 20:10
13165 citiri
In Romania s-ar putea produce un seism de 7,6 grade
Foto: Antena 3

Romania ar putea fi scena unui unui cutremur de 7,6 grade pe scara Richter, sustine Victor Mocanu, specialistul care a prevazut si cutremurul devastator din Chile.

Victor Mocanu a declarat, la Antena 3, ca in Romania sunt riscuri mari de producere a unui cutremur puternic, specialistul nefiind singurul care sustine aceasta ipoteza.

Si directorul stiintific al Institutului national de Fizica a Pamantului, Mircea Radulian, vorbeste de posibilitatea producerii unui cutremur mai mare de 7,2 pe scara Richter, cat a avut cel din 1977.

Victor Mocanu este profesor universitar la Facultatea de Geologie si geofizica din cadrul Universitatii Bucuresti.

Printre domeniile sale de interes se numara fizica globului, geodinamica si tectonofizica, hazardele naturale, seismica de reflexie si refractie pentru structuri regionale, tomografia seismica, dinamica regionala, bazata pe seismica, geofizica de sonda si metode potentiale, modelarea cresterii orogenelor si aerogeofizica.

Bucuresti: Un singur imobil cu risc seismic a fost consolidat anul trecut

In Capitala se afla peste 120 de locuinte cu buline rosii, iar numarul cladirilor cu risc seismic de diferite grade este de aproape 400, insa in 2009 numai una a fost consolidata.

"Bucurestiul este recunoscut ca fiind capitala cu cel mai mare risc seismic din Europa. Cu cat cladirile sunt mai vechi, mai inalte si au spatii publice mai largi la parter, cu atat vor fi mai avariate in cazul unui cutremur", a declarat Dan Lungu, director general al Institutului National al Monumentelor Istorice si profesor la Universitatea Tehnica de Constructii, relateaza Realitatea TV.

Specialistii avertizeaza ca in cazul unui cutremur mare, pagubele vor fi foarte mari.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#seism 7 grade Romania, #cutremur mare Romania, #risc seismic Romania, #cutremur Romania 2010 , #frauda
Comentarii
Poza filmmaker
filmmaker
rank 1
POLITICIENII BAROSANI SI-AU FACUT VILE NOI (CU BANI "CISTIGATI" DUPA LINSUL CIOLANULUI) SI NU MAI SUNT INTERESATI DE RESUL ROMANASILOR. POLITICIENII BAROSANI IN FRUNTE CU TRAIAN BASESCU FAC SCANDAL POLITIC CONTINUU. INCA 5 ANI DE SCANDAL!