"Cetatenii turmentati" de la Pecica au facut inconjorul lumii

Vineri, 12 Martie 2010, ora 19:20
5506 citiri
"Cetatenii turmentati" de la Pecica au facut inconjorul lumii
Foto: NewsIn

Indicatoarele de circulatie cu mesajul "Cetateni turmentati", din orasul aradean Pecica, au facut inconjurul lumii, ca o dovada a ingeniozitatii mintii romanesti.

Ineditele semnele de circulatie, sub forma triunghiulara si care infatiseaza o persoana tarandu-se cu o sticla intr-o mana, sub care este scris mesajul "Cetateni turmentati", au facut deliciul cititorilor din Europa, SUA, dar si Asia.

TimesOnline il citeaza pe primarul Pecica, Petru Antal, care incerca sa explice nevoia pentru astfel de avertismente.

"Suntem un oras de frontiera si avem multe masini trecand pe aici tot timpul. Dar de asemenea, avem o viata de noapte bogata, iar cele doua nu se impaca bine. [...] Trebuie sa ii avertizam pe soferi pentru ca pietonilor nu le mai pasa atunci cand ajung in stare de ebrietate", spune primarul.

Isprava romanilor a ajuns si in Islanda, de unde a fost preluata de Sri Lanka.

De la englezii de la The Telegraph, indicatoarele romanesti au ajuns si la americani. Fox News aminteste ca si in SUA, un articol din NY Times povesteste despre niste indicatoare din orasul Boley care spun: "Autostopistii pot fi detinuti care au evadat".

Daca nu ne mira ca italienii au aflat repede de micile noastre curiozitati, surprinzator este ca indicatoarele de la Pecica au ajuns chiar in atentia unor site-uri din Asia.

Indicatoare de circulatie in Arad: Atentie, cetateni turmentati!

O parte dintre locuitorii orasului spun dupa montarea indicatoarelor cu mesajul "Cetateni turmentati" au inceput sa se faca multe glume pe acest subiect.

"Lumea se distreaza cum ies oamenii in patru labe din birturi. Avem si noi ceva iesit din comun. Macar aceste table, daca nu altceva. Cred ca numai la noi este asa ceva", a spus o localnica din Pecica.

Un sofer a spus ca prezenta acestor indicatoare este ciudata si ca, in opinia sa, nu are niciun efect. "Cand vad semne din astea in Romania ma doare capul. Au fost puse degeaba", a spus un sofer din Pecica.

Orasul Pecica este situat pe DN 7 Arad - Nadlac, la aproximativ 20 de kilometri de granita cu Ungaria, fiind tranzitat de cei care folosesc punctul de trecere a frontierei Nadlac.

Indicatoarele rutiere cu "Atentie! Cetateni turmentati" vor fi demontate

Conform politistilor din Arad, indicatoarele montate la Pecica, in zonele in care circula cetateni sub influenta alcoolului, nu respecta STAS-ul tehnic prevazut de Codul Rutier, fiind astfel fara efect pentru conducatorii auto, care nu au nicio obligatie la vederea lor.

Astfel, indicatoarele au fost declarate ilegale si vor fi demontate, fiind inlocuite cu alte semne de circulatie.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#indicatoare Pecica international, #indicatoare Pecica ilegale , #frauda