Autorul amenintarii cu bomba la bodul aeronavei de la Timisoara, identificat

Miercuri, 17 Martie 2010, ora 10:25
1684 citiri
Autorul amenintarii cu bomba la bodul aeronavei de la Timisoara, identificat

Autorul amenintarii cu bomba la bodul aeronavei de la Timisoara a fost identificat. Este vorba de un constantean in varsta de 48 de ani.

Se pare ca acesta a initiat apelul privind amenintarea cu bomba, primit la aeroport miercuri dimineata. Persoana a spus ca intr-una din aeronave se afla o persoana care ar avea un dispozitiv exploziv.

Constanteanul Viorel Anghelescu a fost retinut si este audiat de procurori. Potrivit declaratiilor date de sora acestuia, pentru Adevarul, constanteanul ar suferi de schizofrenie si avea obiceiul sa sune diversi necunoscuti si sa sustina ca este Dan Bittman.

Initial, barbatul a fost prezentat ca fiind ofiter in rezerva, insa Ministerul Apararii Nationale a precizat, intr-un comunicat, ca acesta nu este in evidentele Ministerului.

"Cetateanul Viorel Anghelescu, in varsta de 49 de ani, nu este ofiter in rezerva si nici nu a fost vreodata cadru al M.Ap.N.", se arata in comunicatul MApN.

In plus, Ministerul a precizat ca doua aeronave MiG LanceR de la Baza 71 Aeriana Campia Turzii, aflate in serviciu de politie aeriana, au primit ordin de decolare, in conformitate cu procedurile de operare standard, fiind in masura sa intervina in cazul unei potentiale amenintari teroriste.

A fost retinuta si persoana care se afla la bordul avionului ce efectua cursa Bucuresti-Timisoara.

Pasagerul depre care s-a anuntat la 112 ca se afla la bordul unui avion si ca are un dispozitiv exploziv asupra sa este din Bucuresti si a declarat, in timpul audierilor, ca nu cunoaste nicio persoana cu numele constanteanului, au declarat oficiali ai Politiei Transporturi.

Pasagerul din avion spune ca nu il cunostea pe cel care a facut apelul

Bucuresteanul despre care ofiterul a spus ca are asupra sa o bomba a fost identificat in cursa interna Bucuresti-Timisoara si nu avea bagaje la cala, ci doar o geanta de mana, au precizat oficiali ai Politiei Transporturi, pentru NewsIn.

Potrivit declaratiilor pe care acesta le-a dat autoritatilor, a venit la Timisoara pentru a perfecta o afacere si urma sa se intoarca tot miercuri in Bucuresti. Bucuresteanul a fost lasat sa plece, insa avionul cu care a venit a fost controlat de pirotehnisti.

Acesta a spus ca nu il cunostea pe ofiterul in rezerva care a facut apelul la 112.

Aeronava care circula pe ruta Bucuresti-Timisoara a aterizat in jurul orei 08.39 pe aeroportul "Traian Vuia". Avionul a fost verificat, insa la bord nu s-a gasit nimic suspect.

In urma alertei cu bomba, un alt avion, apartinand companiei low-cost Wizz Air, care a decolat cu destinatia Londra de la Timisoara, a fost intors din drum, iar cei 165 de pasageri au fost evacuati.

Secretarul de stat in ministerul Transporturilor, Marin Anton, a precizat ca ambele aeronave au fost verificate deoarece au existat doua apeluri privind o amenintare cu bomba, ambele efectuate din Constanta, de pe o cartela reincarcabila.

Compania a comunicat ulterior ca operatorii turnului de control au transmis informatii eronate cu privire la aeronava vizata de alerta cu bomba si si-au cerut scuze pentru confuzie.

Directorul Aeroportului International Timisoara a declarat, intr-o conferinta, ca ambele aeronave au fost verificate amanuntit si nu au fost gasite niciun fel de probleme. Acesta a adaugat ca, cel mai probabil, este vorba despre o farsa.

Berceanu spune ca amenintarile cu bomba ar avea legatura cu demisia fostului director al Aeroportului

Intrebat despre incidentul de la Aeroportul Timisoara, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a dat de inteles ca nu este convins ca acesta a fost doar o un incident nefericit si o farsa, pentru ca fostul director de la Aeroport si-a dat demisia recent.

"Nu cred ca nu au legatura toata aceasta chestiune, adica anunturile cu bombe, cu faptul ca ieri a demisionat fostul director, care fusese dat mai jos, drept urmare, si Politia si SRI vor avea ceva de spus in legatura cu incidentul", a declarat Berceanu la Iasi, in cadrul unei conferinte organizate dupa sedinta de guvern.

Berceanu a negat insa ca ar avea informatii potrivit carora fostul director ar avea legatura cu amenintarea cu bomba. "Nu am niciun fel de informatii, ce am avut de spus am spus!", a declarat ministrul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#pasager audiat DIICOT, #pasager avion Timisoara, #alerta bomba Timisoara, #bomba avion Timisoara , #frauda