Cine este Despina Mihai, judecatoarea cazului Voicu, si ce legaturi are cu PSD?

Vineri, 26 Martie 2010, ora 18:56
9969 citiri

Dosarul lui Catalin Voicu a incaput pe mana controversatei judecatoare Maria Despina Mihai, ajunsa in repetate randuri in atentia presei cu o serie de scandaluri judiciare.

Aceasta a fost procuror pana in anul 2003, perioada in care a musamalizat cazul subalternului sau, procurorul Cristian Vladascau, care a fost gasit in trafic la volanul unei masini furate din Germania.

Despina Mihai a cercetat, fara sa-l solutioneze, si cazul procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis dupa ce l-a arestat, in 2001, pe Adrian Tarau, fiul ex-prefectului PSD de Bihor.

Spre sfarsitul carierei de magistrat, Despina Mihai a fost adjunctul fostului procuror general al Romaniei, Tanase Joita, si secretar general adjunct al Consiliului Superior al Magistraturii(CSM).

Mai tarziu, dupa ce a devenit judecator la Curtea Suprema, Despina Mihai a facut parte dintr-un complet care l-a achitat definitiv in dosarul "Romsilva 1" pe deputatul PSD Ion Dumitru, fostul director general al companiei.

La inceputul anului 2008, Nicolae Popa, fostul presedinte al Inaltei Curti de Justitie, a intentionat sa o propuna pentru functia de vicepresedinte al instantei.

Maria Despina Mihai este cunoscuta si pentru vehementa cu care s-a opus infiintarii Parchetului National Anticoruptie ca structura autonoma.

Fostul sot al acesteia, decedat in urma cu cativa ani, a fost un marcant lider al FSN, fiind prieten cu Ion Iliescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Maria Despina Mihai, #Tanase Joita, #Catalin Voicu, #Cristian Vladascau, #Cristian Panait, #Nicolae Popa, #ICCJ , #PSD