Lista neagra a "baronilor locali" starneste valuri de reactii

Duminica, 18 Mai 2008, ora 16:20
2215 citiri
Lista neagra a "baronilor locali" starneste valuri de reactii

Lista candidatilor la sefia consiliilor judetene care au probleme in justitie sau care sunt "traseisti politici", publicata duminica de Coalitia pentru o Guvernare Curata, a starnit vii reactii in randul celor nominalizati.

Cei mai multi sustin ca sunt nevinovati iar actiunea se incadreaza la "intoxicare electorala", acuzand ong-urile care au alcatuit documentul ca actioneaza la comanda si ca se bazeaza pe articole din presa si nu pe adevar.

Astfel, liderul PC Galati, Eugen Durbaca, numit "traseist politic", a caracterizat actiunea CGC drept o "gargara" si i-a indemnat pe initiatori sa-si vada de treaba. "Ce-i aia Coalitia Curata? Mai e ceva curat acum?", a intrebat Durbaca, tinand totusi sa aminteasca faptul ca desi a fost prin PSM, PDAR, ApR, PSD si PD, in ultimii 6 ani a ramas doar in PC.

Si mai suparat a fost candidatul PSD la sefia CJ Bistrita-Nasaud, Gheorghe Marinescu, care a spus ca lista CGC este "o mizerie".

"Sunt niste mizerii tot ce spun acesti oameni. Fiul meu lucra acolo din 90 parca, iar eu am ajuns presedinte de CJ in 92. Poate dorea coalitia ca fiul meu sa fie cersetor sau suntem iar in anii 50 cand era persecutata familia unui chiabur. Sa le fie rusine ca se ocupa cu asa ceva, niste nenorociti", a spus Marinescu.

Deputatul Viorel Pupeza, candidatul PC la sefia Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, a spus ca el nu se considera un traseist politic, deoarece a schimbat doar partidul, nu si orientarea.

El a precizat ca a trecut de la PSD la PC, dar a ramas tot de stanga si a acuzat PD-L ca este un partid traseisti "in sine".

Mai ferm pe pozitie a fost candidatul PNL la functia de presedinte al Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, care a respins acuzatiile CGC, spunand ca daca nu ii retrage numele de pe lista pana luni, o da in judecata, si banii din proces ii doneaza unui camin.

El i-a acuzat pe liderii coalitiei ca lucreaza la comanda fara a preciza explicit in favoarea cui ar actiona acestia.

La randul sau, candidatul PSD Vasile Soporan a afirmat ca acuzele care i s-au adus sunt pure "dezinformari imprastiate cu rea-vointa".

El a tinut sa precizeze inca o data ca nu a colaborat cu Securitatea si ca a dat in judecata CNSAS pentru decizia de colaborare data, si a castigat.

In schimb, presedintele CJ Salaj si candidatul PSD Salaj la aceasta functie in alegerile din iunie, Tiberiu Marc, a declarat ca nu este un secret ca a colaborat cu Securitatea, insa acest lucru nu il face sa devina "un candidat problema".

Potrivit acestuia, daca justitia va trebui sa se pronunte in cazul candidaturii sale pentru presedintia CJ Salaj, el nu are nimic impotriva.

Liderul PSD, Ilie Sarbu, candidatul partidului la presedintia CJ Timis, a declarat ca nu a folosit nicio "inginerie legislativa" pentru cumpararea vilei sale si considera ca actiunea CGC reprezinta o "manevra ieftina" a Alinei Pippidi Mungiu, in favoarea PD-L.

El a catalogat demersul Coalitiei drept un demers ieftin, suta la suta electoral, explicandu-si convingerea prin faptul ca cei mai multi de pe lista cu probleme sunt din PSD si PNL.

Deputatul Nicolae Popa, candidatul PNL pentru presedintia CJ Alba, a spus ca aceste ong-uri nu trebuie luate in seama, deoarece "nu stiu ce vorbesc".

El a tinut sa parafrazeze un mare filozof, potrivit "numai piscurile inalte sunt batute de furtuna", si a spus ca nu se teme de aceste atacuri pentru ca alegatorii il vor judeca dupa ce a facut nu dupa ce se spune despre el.

Mai mult de jumătate dintre români sunt de acord cu introducerea votului obligatoriu. Procentul a crescut considerabil față de acum 10 ani SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români sunt de acord cu introducerea votului obligatoriu. Procentul a crescut considerabil față de acum 10 ani SONDAJ
Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda...
Școlile de Poliție scot la concurs peste 1.600 de locuri. Probele pe care le vor susține candidații
Școlile de Poliție scot la concurs peste 1.600 de locuri. Probele pe care le vor susține candidații
Sesiunea de admitere se va desfăşura în perioada aprilie - iulie pentru cele 1.340 de locuri de la Şcoala de la Câmpina şi cele 300 de la Cluj-Napoca. Potrivit unui comunicat al...
#alegeri, #candidati, #coalitia, #guvernare curata, #reactii , #stiri politice