Jaf armat in Pasul Gutai: Trei masini folosite de hoti, gasite de politisti

Marti, 15 Septembrie 2009, ora 19:44
3527 citiri

Trei autoturisme folosite de autorii jafului armat din Pasul Gutai au fost gasite de politisti, iar, in urma verificariilor, a rezultat ca aceste masini erau reclamate ca fiind furate, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Maramures, Voichita Zehan.

Autoturismele au fost duse la sediul IPJ Maramures, unde sunt examinate de specialistii criminalisti.

"In aceeasi zona unde a fost abandonata autospeciala blindata, politistii au gasit trei autoturisme folosite de catre autorii infractiunii. In urma verificarii lor a rezultat ca toate erau reclamate furate si au fost examinate de specialistii criminalisti", a precizat purtatorul de cuvant al IPJ Maramures, Voichita Zehan.

In zona Pasului Gutai, pe DN 18, sunt instituite filtre. De asemenea, la Baia Mare a sosit si un elicopter al Ministerului Administratiei si Internelor.

"In prezent, la activitatile de cautare participa politisti, jandarmi, politisti de frontiera, iar pentru sporirea eficientei actiunilor a fost solicitat un elicopter de la Ministerul Administratiei si Internelor. Acest elicopter a ajuns deja in Baia Mare, urmand sa survoleze zona muntoasa care nu a putut fi acoperita de actiunile filtrelor deja instalate", a mai spus Voichita Zehan.

In paralel, anchetatorii au inceput verificari la societatea care a asigurat transportul, pentru a se stabili cine avea cunostinta despre acest transport.

In urma verificarilor efectuate pana in prezent s-a stabilit ca in autospeciala era, ambalata in saci, suma de 280.000 lei, (conform informatiilor furnizate de angajatii firmei de transport valori) care trebuia sa ajunga la oficii postale in zona Maramuresului istoric. In autospeciala blindata politistii au gasit si au recuperat un sac cu bani.

Directorul general al Companiei Nationale Posta Romana, Marius Vatavu, a declarat ca o mare parte din suma furata in jaful din Maramures era destinata pentru plata unor pensii si trebuia sa ajunga in 40 de localitati, adaugand ca suma respectiva era asigurata.

Comisarul sef al IPJ Maramures, Ioan Isac, a declarat, marti, ca suma furata din masina de transport valori este de aproximativ 240.000 de lei, iar politistii au recuperat 40.000 de lei.

Conform oficialilor IPJ Maramures, anuntul despre jaf a fost facut la numarul de urgenta 112 de unul dintre cei aflati in autovehiculul atacat, care nu fusese deposedat de telefonul mobil.

Oficiali ai Inspectoratului General al Politiei Romane au declarat ca cei trei angajati ai societatii de transport valori vor fi cercetati penal pentru neglijenta in serviciu. Celor trei li se imputa faptul ca au coborat din masina atunci cand atacatorii au simulat un control rutier.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#jaf armat Pasul Gutai, #masini hoti gasite, #politie cercetari jaf armat , #armata