Nicu Constantin a murit

Marti, 15 Septembrie 2009, ora 17:07
13136 citiri
Nicu Constantin a murit

Actorul Nicu Constantin a decedat, marti dupa amiaza, la varsta de 70 de ani, dupa ce a fost internat timp de peste patru luni la Spitalul Militar de Urgenta din Capitala, din cauza unor suferinte pulmonare severe.

Nicu Constantin a decedat la ora 16.45, dupa ce la ora 14.00 a avut un stop cardiorespirator, medicii reusind atunci sa il resusciteze. Doua ore mai tarziu, Nicu Constantin a incetat din viata, dupa ce a suferit un al doilea stop cardiorespirator, a declarat, pentru NewsIn Comandantul Spitalului Militar, generalul Ioan Sarbu.

Actorul Nicu Constantin si-a serbat cei 70 de ani in Spitalul Militar din Bucuresti, la sfarsitul lunii iulie. El a fost internat la Spitalul Clinic Militar de Urgenta la 11 mai si de atunci s-a aflat sub stricta supraveghere medicala, fara semne de ameliorare.

Nicu Constantin, actorul al carui nume se identifica cu teatrul de revista si emisiunile umoristice televizate, s-a nascut la 31 iulie 1939, la Eforie Sud, in judetul Constanta.

Nicu Constantin a fost vedeta teatrului satiric Constantin Tanase din Bucuresti, unde a sustinut peste 9000 de reprezentatii.

De-a lungul timpului, a jucat si in numeroase filme de scurt si lung metraj. El a avut roluri in aproape 30 de filme, dintre care "Ministerul comediei" (1999), "Secretul lui Bachus" (1983), "Alo, aterizeaza strabunica!" (1981), "Impuscaturi pe portativ" (1966).

A participat la peste 600 de emisiuni radio si peste 300 emisiuni TV. Mai putin cunoscuta publicului larg este cartea autobiografica "Ochelarii miraculosi".

Doliu in lumea artistica

Alexandru Arsinel si-a exprimat condoleantele si a spus ca "a murit un actor unic prin calitatile sale". "Din cate stiu eu, de la ultima vizita la spital, era in imposibilitatea de a respira, nu-i mai functionau plamanii".

"Vestea m-a cutremurat, de aproape un an nu l-am vazut, regret nespus ca ne despartim de inca un prieten, randurile noastre sunt tot mai bombardate de aceste disparitii. Imi doresc ca Nicu Constantin sa-si gaseasca compartimentul in care sa fie fericit. Sa fie odihnit, Nicu Constantin", a spus Ileana Stana Ionescu.

Mircea Albulescu, care a colaborat o singura data cu Nicu Constantin, a spus ca este o mare pierdere disparitia actorului pentru ca "a fost atat de devotat telespectatorilor".

Razvan Theodorescu, fost ministru al Culturii, a declarat la Realitatea Tv ca Nicu Cnstantin "a fost un om a carui inteligenta actoriceasca ne-a facut sa zambim de atatea ori".

"Este o veste uluitoare, stiam ce este internat, am vorbit cu directorul spitalului si m-am interesat de sanatatea lui. Aveam sperante. Nicu pentru mine a fost un mare actor de revista, un actor care a lasat un gol imens. De vreo 2-3 ani incoace ne secera pe toti. Nu am cuvinte" a declarat si actorul Ion Dichiseanu.

Poetul Adrian Paunescu este de parere ca odata cu moartea lui Nicu Constantin s-a stins si o expresie a umorului natural.

"Imi vine sa fug si sa imi pierd si varsta, si amintirile. A fost o expresie a umorului natural, a starii de spirit prin care se iese din situatii grele. Nu imi inchipui ca astazi a putut ajunge sa nu isi mai poata face planuri de viitor. Vestile astea vin mult mai repede si mai des", a comentat Paunescu moartea marelui actor.

Actrita Tamara Buciuceanu Botez se declara, la randul sau, profund afectata de moartea lui Nicu Constantin.

"A fost un om cu mult har, imi este greu sa discut despre asta. De atatea ori anul acesta a trebuit sa vorbim despre cei care au plecat dintre noi mult prea repede. Amintirile sunt foarte multe, am jucat in multe piese impreuna. A fost un talent cu totul deosebit, avea foarte mult haz, ca sa fii un actor de varf trebuie sa ai mult umor", sustine actrita.

"Isi privea meseria cu drag si respect. Felul in care isi gandea aparitiile a dovedit un model de constiozitate si profesionalism", a declarat si actrita Maia Morgenstern, care sustine ca a vazut si "fata de dincolo de zambet" a actorului.

Actorul Ion Besoiu considera ca am ramas mai saraci fara Nicu Constantin, pentru ca a fost un comic care ne-a reprezentat cum suntem noi, "cu calitatile si defecetele noastre".

"Am fost foarte miscat cand am aflat aceasta veste cutremuratoare. A reprezentat umorul romanesc cu deosebita inzestrare. Am pierdut ceva cu totul deosbit. Probabil, si sper sa fie probabil, ca maine vom rade mai putin", a adaugat Ion Besoiu.

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, si-a exprimat, la randul sau, regretele in legatura cu moartea marelui artist.

""In aceste momente de mare tristete, doresc sa transmit sincere condoleante familiei actorului Nicu Constantin si tuturor celor apropiati. Intreaga sa activitate artistica, de peste 50 de ani, va ramane in amintirea noastra, a celor care l-am pretuit pentru maiestria si devotamentul cu care a slujit scena si filmul romanesc", a declarat seful statului, intr-un comunicat.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Nicu Constantin murit, #Nicu Constantin mort, #Nicu Constantin deces , #morti