Spitalul din România care nu mai primește decât cazurile foarte grave. Ce se întâmplă cu bolnavii

Miercuri, 24 Aprilie 2024, ora 12:04
0 citiri
Spitalul din România care nu mai primește decât cazurile foarte grave. Ce se întâmplă cu bolnavii
Pacient pe patul de spital FOTO ilustrativă Pexels

Spitalul Judeţean Târgu-Jiu anunţă, miercuri, 24 aprilie, că numărul de paturi în secţiile de Chirurgie a fost redus pentru reabilitarea energetică a Secţiei Chirurgie Generală 1 şi a sălilor de operaţie, motiv pentru care numărul de internări va fi limitat. De asemenea, cadrul blocului operator al Secţiei Chirurgie Generală 1 s-au produs infiltraţii în plafon, dar nu au afectat aparatura medicală.

Secţia Chirurgie Generală 1 şi sălile de operaţie aferente acestei secţii, situate la etajul 2 al clădirii din strada Tudor Vladimirescu, vor intra în reabilitare energetică. Începând cu data de 23 aprilie 2024, a început relocarea acesteia la etajul 3, în cadrul Secţiei Chirurgie Generală 2, fiind redus considerabil numărul de paturi (43 de paturi în prezent din totalul celor două secţii de 78 de paturi). Ca urmare a acestui fapt, internările şi intervenţiile chirurgicale sunt limitate la cazurile de urgenţă”, anunţă, miercuri, oficialii Spitalului Judeţean Târgu-Jiu.

Potrivit acestora, au fost transmise adrese de informare şi de sprijin către unităţile medicale din judeţul Gorj, cât şi către cele din judeţele limitrofe, pentru ca, până la finalizarea acestor lucrări, să sprijine Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu cu preluarea cazurilor pe care unitatea sanitară nu le va mai putea prelua.

”În seara zilei de 23 aprilie 2024, în cadrul blocului operator al Secţiei Chirurgie Generală 1 de la etajul 2, s-au produs infiltraţii prin plafonul celor două săli de operaţie deasupra cărora se află două terase. Apa care s-a infiltrat prin plafon nu a afectat aparatura medicală din sălile de operaţie. Menţionăm faptul că în data de 23 aprilie 2024, garda a fost asigurată de medicii Secţiei Chirurgie Generală 2, intervenţiile chirurgicale fiind efectuate în sălile de operaţie de la etajul 3, aferente acestei secţii”, au mai transmis reprezentanţii spitalului, precizând că la faţa locului se află echipele de intervenţie pentru remedierea urgentă a situaţiei.

După finalizarea lucrărilor de reabilitare energetică, Secţiile Chirurgie 1 şi Chirurgie Generală 2, sălile de operaţie aferente celor două secţii vor intra în intra într-un proces complex de reabilitare şi modernizare.

Ambulanță lovită de tramvai în București: Transporta un bolnav din Călărași la spitalul Floreasca
Ambulanță lovită de tramvai în București: Transporta un bolnav din Călărași la spitalul Floreasca
Un accident în care au fost implicate o ambulanță și un tramvai a avut loc miercuri, 24 aprilie, în București. Ambulanța transporta un pacient de la spitalul din Călărași la spitalul...
Zeci de cadavre au fost descoperite în curtea unui spital din Fâșia Gaza. Israelul anunță și mai multe acțiuni militare
Zeci de cadavre au fost descoperite în curtea unui spital din Fâșia Gaza. Israelul anunță și mai multe acțiuni militare
Zeci de cadavre au fost descoperite îngropate în curtea unui spital din Fâşia Gaza, care a fost ţinta unui raid israelian, a anunţat duminică Apărarea Civilă din Gaza, chiar în momentul...
#spital, #internare, #pacienti, #targu jiu , #spitale