Top 10 cele mai periculoase locuri pentru crestini

Sambata, 16 Februarie 2008, ora 15:40
6377 citiri
Top 10 cele mai periculoase locuri pentru crestini

Daca esti crestin, cel mai periculos loc in care ai putea sa traiesti este Coreea de Nord, potrivit unui raport pe 2007 al Open Doors.

Coreea comunista se afla pentru al saselea an consecutiv in fruntea listei tarilor in care cetatenii sunt persecutati din diferite motive, in special politice si religioase.

In 2007, au fost arestati mai multi crestini decat in 2006, pentru simplul motiv ca regimul nord-corean interzice cu desavarsire orice fel de religie in afara cultului personalitatii conducatorului suprem - Kim Jong Il.

Mai mult, crestinismul este considerat o amenintare la adresa regimului, asa incat multi crestini au fost executati in public, torturati sau intemnitati pe termen nedefinit, doar pentru ca s-a aflat ca cred in Dumnezeu.

Open Doors estimeaza ca in Coreea de Nord sunt sute de mii de crestini care isi manifesta credinta pe ascuns. Multi crestini sunt intemnitati pe motive religioase alaturi de prizonierii politici, in lagare din care rareori se mai iese in viata.

"In nicio alta tara din lume crestinii nu sunt persecutati sistematic intr-un mod atat de groaznic", a declarat Carl Moeller, presedintele Open Doors din SUA, citat de Christian Post.

Pe locul doi in topul tarilor anti-crestine se afla Arabia Saudita, tara dominata de fundamentalistul Wahabbi Islam. Regimul acestuia a interpretat legea islamica intr-un mod radical, asa incat renuntarea la religia musulmana si convertirea la o alta se pedepseste cu moartea, daca acuzatul nu se caieste.

Pe locul trei se afla Iranul. Desi Teheranul recunoaste crestinismul ca religie minoritara, credinciosii sunt de multe ori discriminati si persecutati.

Islamul este religia dominanta in sase din cele 10 tari din topul anti-crestin: Arabia Saudita, Iran, Maldive, Afganistan, Yemen si Uzbekistan.

Trei din cele 10 tari - Coreea de Nord, Laos si China - sunt guvernate de regimuri comuniste. Butan este singura tara budista de pe lista.

Open Doors a constatat o imbunatatire a respectarii drepturilor omului in unele tari precum Somalia, Vietnam, Burma, Etiopia si Colombia, motiv pentru care nu se regasesc in top 10.

Lista celor mai periculoase tari pentru crestini:

1. Coreea de Nord

2. Arabia Saudita

3. Iran

4. Maldive

5. Butan

6. Yemen

7. Afganistan

8. Laos

9. Uzbekistan

10. China

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Topul WTA în care Iga Swiatek e la un pas de cifra 100, iar Simona Halep nu e în primele 10 tenismene din istorie
Topul WTA în care Iga Swiatek e la un pas de cifra 100, iar Simona Halep nu e în primele 10 tenismene din istorie
Lidera mondială din tenisul feminin, Iga Swiatek, e la un pas de cifra 100 în ceea ce privește numărul de săptămâni petrecute pe locul 1 WTA. Astfel, conform clasamentului publicat luni,...
Cele mai urâte orașe din România: "O imensă cloacă infectă și deprimantă, oamenii sunt agresivi și degrabă săritori la bătaie"
Cele mai urâte orașe din România: "O imensă cloacă infectă și deprimantă, oamenii sunt agresivi și degrabă săritori la bătaie"
Când vine vorba despre orașele României, discuțiile se învârt frecvent în jurul celor mai frumoase. Unele zone din țara noastră se fac remarcate prin obiceiurile localnicilor care nu sunt...
#periculos, #top, #tari, #crestini , #stiri externe