Papa l-a botezat pe directorul adjunct al Corriere della Sera, fost musulman

Duminica, 23 Martie 2008, ora 10:57
2118 citiri
Papa l-a botezat pe directorul adjunct al Corriere della Sera, fost musulman

Papa Benedict al XVI-lea a oficiat in noaptea de sambata spre duminica, la Vatican, slujba de Inviere, in cursul careia a botezat sapte adulti, printre care unul dintre cei mai faimosi si controversati jurnalisti italieni, Magdi Allam, care s-a convertit de la islam la catolicism, relateaza Reuters.

Suveranul Pontif, nascut in Germania, a inceput slujba in atriumul intunecat al Bazilicii Sfantul Petru, unde a sculptat literele grecesti alfa si omega pe o lumanare mare. Bazilica a devenit o mare de lumanari care palpaiau, miile de credinciosi dinauntru aprinzand lumanari inainte de aprinderea luminilor, intr-un ritual care simbolizeaza intunericul din lume dupa moartea lui Iisus si lumina invierii.

Pastele, cea mai importanta sarbatoare din calendarul liturgic al Bisericii, comemoreaza ridicarea lui Hristos din morti, la trei zile dupa ce a fost crucificat.

"Din abisul mortii, el a putut sa se ridice la viata. Acum ne ridica pe noi din moarte catre viata adevarata. Exact acelasi lucru se intampla prin botez", a spus Papa.

De obicei, Papa boteaza nou-nascuti in 1 ianuarie si adulti convertiti la catolicism de Paste.

Allam, un critic vehement al extremismului islamic si un sustinator infocat al Israelului, beneficiaza de protectia politiei in urma amenintarilor pe care le-a primit.

Convertirea sa la crestinism a fost un secret bine pazit, dezvaluit de Vatican intr-un comunicat cu mai putin de o ora inainte de inceperea slujbei de inviere.

Jurnalistul italian isi explica duminica decizia de a se converti si acuza islamul ca este "fiziologic violent si istoric conflictual"..

El a apreciat ca acceptand sa il boteze public, Papa a "lansat un mesaj explicit si revolutionar unei biserici care pana in prezent a fost prea prudenta fata de convertirea musulmanilor", "de teama ca nu va putea proteja convertitii de condamnarea lor la moarte pentru erezie".

"Biserica Catolica considera ca orice persoana are dreptul de a fi boteaza, daca cere acest lucru dupa o cercetare interioara profunda, o alegere complet libera si o pregatire adecvata", potrivit comunicatului.

Anunțul Regelui Charles al Marii Britanii, după ce Kate Middleton a dezvăluit că are cancer
Anunțul Regelui Charles al Marii Britanii, după ce Kate Middleton a dezvăluit că are cancer
Regele Charles al III-lea şi regina Camilla vor participa la slujba din duminica Paştelui de la Capela St George de la Castelul Windsor, a confirmat Palatul Buckingham, transmite BBC. Acesta...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Magdi Allam, #botez, #papa, #musulman, #catolic , #stiri DELL