Editorial: Dar poate Geoana e bolnav

Marti, 19 Ianuarie 2010, ora 07:56
6053 citiri
Editorial: Dar poate Geoana e bolnav

Ok, am ras cateva zile, am adus miezul dornic de senzational la incandescenta si ne vom racori intr-un final, ca sa nu crapam de uimire, dar poate ca e cazul sa punem o intrebare: persoana care detine a doua pozitie in stat e sanatoasa?

Un om politic este prin excelenta un tip care-si cenzureaza pornirile, daca are macar un indiciu ca ar putea avea un efect negativ asupra carierei sale. Si cum Mircea Geoana intentioneaza sa castige alegerile din PSD, este obligatoriu sa retuseze in partid capitalul pierdut in urma infrangerii de la prezidentiale. Asta fireste, daca are discernamant.

Daca totusi candideaza, trebuie sa-si recreioneze imaginea, discursul, aptitudinile, si, mai ales, sa manifeste ratiune. La fierbinteala din PSD, orice farama de derapaj il poate lasa fara voturile de care are nevoie pentru inca un mandat.

In schimb, domnul Geoana procedeaza exact invers. Si poate "procedeaza" nu este verbul cel mai indicat, pentru a sugereaza o actiune constienta. Mai degraba este vorba despre un fenomen psihic care se petrece in afara constiintei, ale carui elemente au intervenit in procesul mental activ.

Caci nu este pentru prima oara cand gura domniei sale nu primeste comenzi in urma unui rationament. Va amintiti ca un jurnalist l-a intrebat daca in Romania exista prea multi ofiteri de informatii si a raspuns "nici nu stim cati suntem, in primul rand".

Inca una: in septembrie, intr-un mesaj adresat noului presedinte al Parlamentului de la Chisinau, Petre Ghimpu, care presedinte s-a declarat roman, Mircea Geoana vorbeste despre "aspiratiile legitime ale poporului moldovean". Inca una din 2004, cand un pensionar i-a spus: "Imi vine sa ma sinucid". "Ei, mai asteptati!", a raspuns Geoana. In decembrie 2007, catre o jurnalista: "Daca veti avea necazul sa va imbolnaviti de cancer la san, va invit sa apelati la serviciile acestei organizatii".

Spunea Lucian Bolcas ieri la Realitatea TV ca din pacate, Dumnezeu ne-a dat simtul vorbirii, simtul auzului si alte simturi, dar din pacate, nu si pe cel al ridicolului. Sunt de acord, dar in cazul lui Mircea Geoana nu este vorba despre a nu avea proprietatea termenilor. Cred ca periodic, in mintea sa se produc rupturi, iar exemplul cel mai graitor este cel legat de atacul energetic.

Si, cu toata seriozitatea, fara pic de malitie, sustin ca presedintele Senatului, ale carui atributii presupun limpezime, trebuie sa faca obiectul unui consult de specialitate. Nu ca o eventuala afectiune l-ar elimina din viata politica. Nu exista, din cate stiu, interdictii de acest gen.

Si in fond, nu stiu ce e mai nasol pentru un demnitar: sa minta de dimineata pana seara, sa fie atins de nesimtire, sau sa aiba probleme la mansarda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Geoana atac energetic, #Mircea Geoana bolnav, #flacara violet , #stiri Mircea Geoana