Fenechiu ii scrie lui Boc sa invite PNL la guvernare (Video)

Sambata, 09 Ianuarie 2010, ora 18:41
5142 citiri
Fenechiu ii scrie lui Boc sa invite PNL la guvernare (Video)
Foto: Realitatea TV

Vicepresedintele PNL, Relu Fenechiu, anunta ca va trimite saptamana viitoare o scrisoare atat presedintelui Traian Basescu cat si liderului PD-L, Emil Boc, in care va solicita reluarea negocierilor pentru ca liberalii sa intre la guvernare.

Intr-o declaratie acordata in exclusivitate pentru Q Magazine, Fenechiu prezinta si conditiile in care liberalii ar putea accepta sa faca parte din Executiv.

"Eu cred ca orice partid politic are drept scop intrarea la guvernare, cred ca PNL trebuie sa faca parte din Executiv, insa nu in orice conditii", a declarat Fenechiu, precizand ca printre ministerele dorite de PNL, in conditiile in care i se va propune sa faca parte din coalitia de guvernare, se afla Ministerul Finantelor, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Ministerul Agriculturii.

Nu este primul liberal de marca aflat pe o pozitie divergenta cu liderul PNL, Crin Antonescu, cel care a declarat in repetate randuri ca nu este dispus la compromisuri cu PD-L.

Zilele trecute, senatorul liberal Emilian Francu a spus ca "cea mai mare greseala a fost aceea ca la negocierile de la Palatul Cotroceni PNL s-a prezentat cu o echipa formata din 5 oameni care se antepronuntasera cu privire la ramanerea in opozitie a partidului(...)Noi nu am fost acolo pe o pozitie maleabila, poate cine stie, am fi reusit sa fim la guvernare, chiar cu un premier independent", a afirmat Francu.

Intrebat vineri de jurnalistii prezenti la dezbaterile pe buget din comisiile parlamentare cum comenteaza anuntul facut de Relu Fenechiu, vicepresedintele PD-L Adriean Videanu a declarat deschis:"Dintotdeauna am considerat ca o guvernare de dreapta este solutia corecta pentru iesirea din criza. Voi sustine aceasta solutie".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Relu Fenechiu guvernare, #Fenechiu scrisoare PDL guvernare , #Emil Boc
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Sper ca PD-L sa nu faca prostia asta . Imediat dupa 6 decembrie , liberalii si-au intensificat propaganda si atacurile la PD-L si Basescu .