Liberalii ii cer lui Fenechiu explicatii in legatura cu scrisoarea catre Boc

Sambata, 09 Ianuarie 2010, ora 21:38
4219 citiri
Liberalii ii cer lui Fenechiu explicatii in legatura cu scrisoarea catre Boc
Foto: Gardianul

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a fost nevoit sa vina cu explicatii publice legat de solicitarea adresata PD-L de a invita partidul sau la guvernare, dupa ce secretarul general al partidului, Radu Stroe, si-a exprimat nemultumirea in acest sens.

Invitat sambata seara la Realitatea TV, Radu Stroe s-a declarat profund surprins de anuntul facut de Fenechiu prin care acesta spunea ca luni va adresa scrisori deschise atat PD-L cat si presedintelui Traian Basescu prin care va cere o oferta serioasa in vederea cooptarii PNL la guvernare.

"Domnul Fenechiu, ca persoana privata, poate sa ii scrie si Papei de la Roma. In calitate de vicepresedinte insa, domnul Fenechiu nu va putea scrie nicio scrisoare pana nu va discuta in partid acest lucru. Sunt foarte nemultumit de aceasta chestiune, in calitate de secretar general al PNL", a spus Stroe.

Fenechiu a intervenit imediat telefonic in emisiune pentru a da cateva justifica demersul sau. El a explicat ca de mai multe saptamani "asistam la o adevarata mascarada pe toate televiziunile in care Emil Boc, Traian Basescu si alti lideri ai PD-L spun, ipocrit si demagogic, ca si-ar dori o guvernare alaturi de PNL. Eu stiu foarte clar ca nu a existat niciodata o propunere serioasa din partea PD-L ca PNL sa intre la guvernare. Daca domnul Emil Boc considera PNL la fel ca partidul domnului Oprea, atunci nu avem ce discuta".

Fenechiu a spus ca va trimite totusi, in nume personal, o scrisoare deschisa luni in care va cere PD-L sa sa pronunte deschis si public in privinta acestui subiect, pentru ca "romanii ar putea sa inteleaga gresit ca PNL nu vrea sa isi asume guvernarea, ceea ce este fals".

De asemenea, vicepresedintele PNL a precizat ca spera ca demersul sau va avea impactul scontat dar nu se asteapta ca el sa aiba si o finalitate, adica PNL sa intre la guvernare.

Radu Stroe nu a fost convins de explicatiile colegului sau de partid, aratandu-se la fel de nemultumit ca la inceputul emisiunii. "Ce vad astazi ma mahneste, dar sunt convins ca domnul Fenechiu va reanaliza aceasta decizie. Dupa mine lucrurile sunt clare: a gresit, asta e", a conchis acesta.

Aceeasi reactie a avut si vicepresedintele PNL Romeo Stavarache care a intervenit telefonic exprimandu-si surprinderea fata de gestul facut de Fenechiu. "Noi am discutat si la ultimul Birou Permanent aceasta problema si chiar le-am atras atentia atat lui Relu Fenechiu cat si lui Ludovic Orban, cand am spus foarte clar ca noi trebuie sa vorbim aceeasi limba, sa avem acelasi discurs, ori de partid de opozitie ori de partid care vrea la putere(...) Eu o sa cer partidului si presedintelui Crin Antonescu sa aiba o pozitie publica fata de aceste declaratii care nu fac deloc bine partidului", a declarat Stavarache.

Prezent in aceeasi emisiune, vicepresedintele PD-L Ioan Oltean a replicat scurt: "Relu Fenechiu a avut o zi proasta astazi, numai asa imi explic demersul sau. Pe de alta parte, cred ca el este 'romanul cu mintea ce de pe urma', daca abia acum realizeaza ca PD-L a dorit in mod serios intrarea PNL la guvernare".

Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
#scrisoare Fenechiu PDL, #intrare guvernare PNL, #Radu Stroe Fenechiu , #PNL
Comentarii
Poza leonardus
leonardus
rank 2
baietii cu ochi albastri care se bateau cu pumnu-n piept ca la ei e democratie in partid
Poza raduloslav
raduloslav
rank 3