FMI anunta un milion de someri, Boc vede situatia in roz

Miercuri, 27 Ianuarie 2010, ora 19:17
2951 citiri
FMI anunta un milion de someri, Boc vede situatia in roz
Foto: Antena3

Seful misiunii de evaluare a acordului cu FMI pentru Romania, Jeffrey Franks, a avertizat miercuri dimineata ca Romania va inregistra in 2010 un milion de someri. Ceva insa trebuie sa se fi schimbat pana seara, cand premierul Emil Boc a iesit foarte optimist de la intalnirea cu sindicatele si a anuntat ca tara e pe drumul cel bun.

"Vizita Comisiei Europene, a Fondului Monetar si a Bancii Mondiale s-a incheiat cu succes! Romania isi pastreaza credibiliattea internationala prin respectarea conditiilor impuse de FMI. Mediul investitional din Romania va fi ajutat, moneda se stabilizeaza, exista conditii bune pentru asigurarea resurselor financiare aferente bugetului pe 2010", a anuntat premierul Emil Boc, dupa intalnirea de la Ministerul Muncii cu sindicatele.

Seful Executivului a reiterat ca 2010 este anul in care economia Romaniei va trece din nou pe crestere si ca se vor crea mai multe locuri de munca, deci somajul va fi diminuat, banii vor curge la bugetul de stat si toata lumea isi va primi salariul, pensia sau alocatia sociala.

"Anul acesta intreaga preocupare a Guvernului se invarte in jurul conceptului de crestere economica. Adica mai multe locuri de munca, diminuarea sau mentinerea somajului la o limita acceptabila, investitii, iar investitiile aduc si locurile de munca, salarii, si de aici posibilitatea platii pensiilor si alocatiilor sociale de catre stat", a explicat premierul modul in care Guvernul va trece cu bine de 2010.

Concluzia este, bineinteles, la fel de optimista: "In 2010 vom avea o crestere economica de 1,3%, deci putem, chiar daca prima parte a anului va fi mai grea, sa incheiem anul pozitiv, si nu cu o scadere de 7% asa cum a fost in 2009", a mai spus Boc.

Demiteri cu sange rece

Boc a mai spus ca a primit mai multe plangeri ca, in cazul accesarii fondurilor europene, "regulile se schimba in timpul jocului" pentru a-i favoriza "pe unii sau pe altii". El a promis, insa, ca va "demite cu sange rece" pe oricine face astfel de lucruri.

"Am luat act de foarte multe nemultumiri care exista in legatura cu diversele proceduri de achizitii publice, mai ales schimbarea regurilor jocului in timpul jocului, adica de la momentul lansarii unei cereri de proiect de fonduri europene pana la obtinerea banilor se schimba regulile jocului.

Acolo unde voi constata ca se incearca astfel de lucruri, ii voi demite cu sange rece in minutul urmator, si asta e valabil pentru toti cei care lucreaza cu fonduri europene. Nu voi accepta sa se creeze privilegiati ai sortii aici", a conchis primul ministru.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Emil Boc scadere somaj, #Boc Guvern crestere economica, #fonduri europene Boc demiteri, #somaj tehnic lege , #guvern
Comentarii
Poza otevist_de_grota
otevist_de_grota
rank 5
Germania a anuntat ca spera la sfarsitul lui 2013 sa ajunga la nivelul lui 2007 . Nu 2008 , ci 2007 , care a fost un an bun .
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1