Candidat surpriza la sefia PSD: Andrei Alexandru, fostul purtator de cuvant al lui Vacaroiu

Joi, 28 Ianuarie 2010, ora 13:53
4213 citiri
Candidat surpriza la sefia PSD: Andrei Alexandru, fostul purtator de cuvant al lui Vacaroiu

Andrei Alexandru, fostul purtator de cuvant al lui Nicolae Vacaroiu si unul dintre apropiatii lui Ion Iliescu, a decis sa intre in cursa pentru presedintia PSD.

"Eu cunosc foarte bine dedesubturile acestui partid, stiu ce trebuie facut pentru a duce din nou PSD pe locul pe care il merita si mai cred cu tarie in ceea ce spunea Napoleon, anume ca in ranita oricarui soldat se afla bastonul de maresal. Vreau sa fie foarte clar, nu am fost sfatuit si impins sa candidez nici de Ion Iliescu, nici de Nicolae Vacaroiu, e o decizie personala si sunt sigur ca proiectele si ideile pe care le am pentru relansarea PSD vor castiga adeziunea filialelor, atunci cand le voi prezenta", a declarat Andrei Alexandru pentru Inpolitics.

Alexandru, care este membru fondator al PSD si reprezentantul partidului in Consiliul de Administratie ai Radiodifuziunii, spune ca nu are de gand sa isi faca o campanie ca cea a lui Mircea Geoana, "strangand presedinti de filiale prin restaurante", ci spera sa obtina "sprijinul bazei partidului".

"Cred ca voi fi in masura sa restabilesc ordinea si firescul in partid si sunt increzator in sansele mele", a conchis el.

In noiembrie 2007, Andrei Alexandru a primit din partea CNSAS o decizie de politie politica, adoptata cu majoritate de voturi in Colegiul CNSAS. El a declarat ca este vorba despre "o intoxicare", si a atacat decizia cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Pana in prezent si-au mai anuntat oficial candidatura la sefia PSD Mircea Geoana, Cristian Diaconescu si Miron Mitrea, Adrian Nastase declarand ca mai asteapta pana va face anuntul oficial.

Alexandru se judeca cu CNSAS, dupa ce a primit verdict de colaborare cu Securitatea

Procesul in care fostul consilier al lui Nicolae Vacaroiu, Andrei Alexandru, a contestat verdictul de colaborare cu Securitatea, are termen la Curtea de Apel Bucuresti pe 5 martie, dupa desfasurarea congresului PSD din 20 februarie, in care acesta va candida la functia de presedinte al partidului, informeaza NewsIn.

Procesul lui Andrei Alexandru dureaza de aproximativ doi ani de zile, perioada in care a fost plimbat intre instante din cauza schimbarii competentei de solutionare a dosarelor cu CNSAS. In dosarul lui Andrei Alexandru cu CNSAS judecatorii nu au anuntat ca vor lua o decizie la termenul din martie.

Andrei Alexandru a primit in data de 2 noiembrie 2007 de la CNSAS verdict de colaborare cu Securitatea, au declarat, la acea data, surse din institutie. Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii (CNSAS) a respins, in data de 13 decembrie 2007, contestatia formulata de Andrei Alexandru, pastrand verdictul de politie politica.

Alexandru a contestat in instanta verdictul CNSAS, acuzand Consiliul ca a refuzat sa rectifice niste date aflate in dosarul in care a primit verdict de colaborare cu Securitatea. In actiunea depusa la Curtea de Apel Bucuresti, Andrei Alexandru a sustinut ca dosarul sau contine date inexacte si a apreciat ca refuzul CNSAS, de a rectifica respectivele informatii, este facut cu rea credinta, motiv pentru care a cerut si despagubiri in valoare de 200.000 de lei.

Astfel, Andrei Alexandru a sustinut ca a devenit membru de partid in 1977 si nu in 1984, asa cum ar fi retinut CNSAS in dosarul de colaborare cu Securitatea. "La data de 24 mai 1984 s-a aprobat incetarea legaturii cu informatorul 'Adam', deoarece informatorul a devenit membru de partid", se arata in actiunea lui Andrei Alexandru, care a invocat informatii din dosarul CNSAS.

De asemenea, fostul purtator de cuvant al lui Nicolae Vacaroiu din vremea cand acesta era presedintele Senatului sustine ca notele informative, care ar dovedi colaborarea sa cu Securitatea, nu exista. "In realitate, aceste trei note informative nu exista fizic", a aratat Andrei Alexandru in actiunea inaintata instantei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#candidatura PSD, #Andrei Alexandru presedinte PSD, #alegeri PSD 2010 , #Ion Iliescu
Comentarii
Poza Vasi
Vasi
rank 5
Faptul ca acest domn "Neica Nimeni" are chelie care aminteste de cea prezidentiala, precum si...
Poza leonardus
leonardus
rank 2