Antonescu: PNL va spulbera in 2012 gogoasa PD-L

Marti, 23 Februarie 2010, ora 22:50
4541 citiri
Antonescu: PNL va spulbera in 2012 gogoasa PD-L
foto: Antena 3

Presedintele PNL Crin Antonescu sustine ca rolurile de pe scena politia vor fi impartite, in 2012, intre doua partide, unul de dreapta si unul de stanga, iar PD-L va fi spulberat, din punct de vedere electoral.

"In 2012, sa avem un partid puternic de dreapta, care este PNL, sa avem demascata si spulberata electoral impostura care asuma in mod fals dreapta, care este un partid stat, un partid clientelar, un partid de jupani, care este in jurul lui Traian Basescu, care este PD-L. Sa avem, daca se poate, un partid cu adevarat de stanga, care sa fie altceva decat o federatie de baroni dintr-un feudalism postcomunist, care nu insemana stanga in sens european", a declarat Crin Antonescu, invitat intr-o emisiune a Antena 3.

Actual lider PNL, ce va candida pentru un nou mandat la sefia partidului sau, sustine ca asumarea programului sau si a noii strategii liberale, anuntate inca din campania sa electorala, va duce la disparitia politica a PD-L.

"Prevad, daca noi liberalii faceam ceea ce putem face si ce trebuie facut, eu prevad ca aceasta uriasa si apasatoare, nu pot sa-i spun gogoasa, ca e o piatra de gatul nostru, care este PD-L, cu toate ramificatiile sale, grupul Oprea si altii, va disparea politic", a mai precizat Antonescu.

"In 2014 pot candida la presedintie doi artisti"

Dupa "confruntarea puternica" din 2012, dintre partidele ramase pe esicherul politic, Antonescu crede ca la alegerile prezidentiale din 2014 s-ar putea prezenta "poate doi artisti romani, doi profesori, doi savanti romani, doi oameni care, intr-o tara in care presedintele nu mai are toata puterea, face si desface partidele si da peste cap parlamente, sa fie pur si simplu un om dedicat reprezentarii prestigiului, blazonului tarii".

Liderul PNL isi doreste ca "alegerile din 2014 sa nu mai aiba miza dramatica din 2005 si 2009", sa votam linistiti, gandindu-ne "care dintre cele doua personaje ar fi mai prestigios, care ar arata mai bine, ar reprezenta mai bine Romania".

Incercand sa explice viitoarea pozitie a liberalilor fata de PSD, Antonescu l-a comparat, in gluma, pe Traian Basescu cu Hitler si pe Mircea Geoana cu Uniunea Sovietica.

"Noi suntem oarecum in situatia Angliei, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, comparatia, repet, e doar o gluma, impunandu-se intre nazisti, Hitler - Basescu, PD-L, si PSD - Uniunea Sovietica. Cum s-a facut atunci alianta, respectand inca o data proportiile, spuneam si eu ca Churchill: 'Bun, luptam pana terminam cu Hitler, dar nu uita ca dupa acest razboi comunismul va iesi si vom avea de furca cu Uniunea Sovietica'", a declarat, "metaforic", Crin Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Crin Antonescu Congres PNL, #Antonescu Basescu Hitler, #Antonescu alegeri PNL , #presedinte PNL