Antonescu: Diversiunea Catarama si-a atins oarecum tinta

Sambata, 06 Martie 2010, ora 21:04
4342 citiri
Antonescu: Diversiunea Catarama si-a atins oarecum tinta
Foto: Antena3

Proaspat reales pentru un nou mandat de presedinte PNL, Crin Antonescu califica episodul Catarama drept o "diversiune", dezvaluie ce ii reproseaza lui Calin Popescu Tariceanu si ii avertizeaza pe liberali ca "de maine, nu se mai discuta public" apropierea fata de PD-L.

Crin Antonescu sustine ca "diversiunea Catarama" si-a atins tinta intr-o anumita masura, deoarece episoadele care l-au avut in prim-plan pe Viorel Catarama au deturnat discutiile din partid de la principii la aspecte nesemnificative.

"Un asemenea comportament este inexplicabil si el nu poate fi tolerat. Un partid nu poate fi un sat fara caini, el este dator sa se apere. Si asa cum fostii presedinti Theodor Stolojan si Valeriu Stoica lucrau la vedere pentru ceilalti si au fost exclusi imediat, asa ar trebui sa se intample si acum. Diversiunea Catarama, indiferent cine a pus-o la cale, si-a atins oarecum tinta pentru ca noi nu am mai reusit sa discutam despre reforma, modernizare sau optiunile PNL", a declarat Antonescu intr-o emisiune la Antena3.

Pe de alta parte, Antonescu recunoaste ca relatia sa cu Ludovic Orban si Calin Popescu Tariceanu "nu e cea mai buna", dar se arata increzator ca odata incheiat Congresul PNL vor putea lucra impreuna pentru a pune in practica ceea ce s-a votat.

"Relatia mea cu domnul Orban si cu domnul Tariceanu probabil ca nu e cea mai buna"

"Prietenia, daca exista, este o notiune care functioneaza in afara politicii. Relatia mea cu domnul Orban si cu domnul Tariceanu probabil ca nu e cea mai buna", a recunoscut Antonescu, care nu s-a sfiit sa spuna foarte clar ce anume l-a deranjat la cei doi colegi de partid.

"Cand dupa turul intai la prezidentiale, o data, si dupa turul doi, a doua oara, Calin Popescu Tariceanu iese inaintea mea si spune 'ala a murit, veniti la mine sa facem guvern sa ne intelegem cu domnul Basescu', putem sa ramanem in acelasi partid dar impreuna nu mai putem lucra, asa e igienic si normal intr-un partid", a declarat Crin Antonescu.

In privinta lui Orban, acesta spune ca lucrurile sunt si mai simple, el nu a vizat eliminarea acestuia din partid, ci pur si simplu a fost vorba despre un drept al fostului prim-vicepresedinte de a candida si atat.

"Dar voi fi bucuros daca impreuna cu cei doi vom lucra pentru ceea ce s-a votat in acest congres", a concluzionat liderul liberalilor.

"Voi fi mai dur"

Pe de alta parte, Crin Antonescu a promis ca de acum incolo va fi mai dur, "pentru ca fara ca eu sa ma fi schimbat fundamental, s-a schimbat ceva in conditia mea", mai precis pentru ca "a fi presedinte inseamna o responsabilitate, sa fii mai dur, mai hotarat, mai energic".

"Azi partidul a adoptat o strategie, de azi partidul are o strategie foarte clara. De maine, niciun liberal nu mai poate discuta in public, fara a incalca statutul adoptat, ceea ce partidul a votat, si anume o opozitie intransigenta si radicala la ofensiva partidului-stat al lui Traian Basescu", a mai avertizat seful liberalilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Crin Antonescu Catarama diversiune, #Antonescu Tariceanu relatii, #Antonescu strategie PNL , #Calin Popescu Tariceanu
Comentarii