Pesedistul Constantin Simirad il sustine pe Basescu la prezidentiale

Vineri, 04 Septembrie 2009, ora 14:18
2256 citiri
Pesedistul Constantin Simirad il sustine pe Basescu la prezidentiale

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, social-democratul Constantin Simirad, a declarat ca il va sprijini pe Traian Basescu la alegerile prezidentiale, in cazul in care actualul sef al statului va candida pentru un nou mandat.

"Desi fac parte din PSD, voi face campanie electorala pentru domnul Traian Basescu. Fac apel si la colegii din PSD sa se asocieze acestei initiative si sa devina militanti pentru realegerea domnului Basescu. Nu-mi dau demisia din PSD", a afirmat Simirad in conferinta de presa.

Potrivit acestuia, pentru sustinerea lui Traian Basescu la prezidentiale s-a format "un grup de prieteni", format din 42 de persoane din domeniul cultural, universitar, mass-media, economic si sindical. Simirad sustine ca din acest grup fac parte inclusiv membri PSD.

"S-a facut o analiza obiectiva in interiorul acestui grup si s-au discutat doua eventuale candidaturi, actualul presedinte Traian Basescu si liderul PSD, Mircea Geoana. Domnul Traian Basescu s-a detasat de departe ca cea mai buna alegere, prin scorul de 32 - 10. Participantii la aceasta analiza au dorit sa pastreze anonimatul, pentru a evita eventualele consecinte nedorite", a mai spus Simirad.

Seful CJ Iasi a precizat ca se asteapta sa fie exclus din PSD

"Daca nici pentru asta nu ma exclude, atunci pentru ce?", a comentat Simirad.

Referindu-se la Mircea Geoana, Simirad i-a reprosat acestuia ca nu a luat atitudine in scandalul din PSD Iasi, presedintele filialei judetene Gheorghe Nichita fiind acuzat de seful CJ ca "s-a amestecat in treburile institutiei".

In urma cu trei saptamani, la nivelul CJ Iasi, consilierii PSD si PDL au format o noua majoritate, in conditiile in care Simirad a mentinut pana atunci alianta cu PNL.

Seful CJ Iasi a mai spus ca, dupa alegerile prezidentiale, la nivelul institutiei pe care o conduce se va reconfigura majoritatea, urmand ca aceasta sa fie formata, cel mai probabil, din consilierii PDL si PNL.

Constantin Simirad a fost primar al Iasiului in perioada 1992 - 2003 si ambasador al Romaniei in Cuba timp de trei ani. In iunie 2008, a castigat functia de presedinte al CJ Iasi si l-a sprijinit pe Gheorghe Nichita pentru functia de primar al municipiului Iasi. Ulterior, a intrat in conflict cu Nichita si a declarat ca regreta sustinerea acordata acestuia in campania electorala.

Presedintele PSD Iasi, Gheorghe Nichita, a declarat, vineri, ca organizatia locala nu-l va exclude pe Constantin Simirad din partid, desi acesta a anuntat ca vrea sa-l sprijine la alegerile prezidentiale pe Traian Basescu.

"Domnul Simirad forteaza sa-l dam noi afara din partid, noi nu vrem sa-l dam afara din partid. Il pastram in galantarul partidului ca sa demonstram ce inseamna un exemplu de oportunism politic, pentru ca altii sa nu faca lucrul acesta", a declarat seful PSD Iasi, Gheorghe Nichita.

Vicepresedintele PSD a precizat, insa, ca situatia lui Simirad va fi discutata la nivelul Biroului Permanent National, avand in vedere ca acesta ocupa functia de presedinte al Consiliului Judetean Iasi.

"Opinia mea este ca nu trebuie sa-l dam afara. Nu m-a surprins anuntul lui. Si cei de la centru se asteptau la acest lucru. Ma surprinde insa lipsa de demnitate. Sa-si dea demisia din PSD, sa plece din functia de sef al CJ si sa se inscrie in PD-L", a mai spus Nichita.

Seful PSD Iasi a precizat ca atitudinea lui Simirad de acum este asemanatoare celei din campania electorala pentru alegerile parlamentare, cand seful CJ l-a sprijinit pe fiul sau, Lucian Simirad (PNL), candidat intr-un colegiu din judetul Iasi, in dauna candidatului PSD.

Nichita sustine ca Simirad incearca in prezent sa provoace o ruptura la nivelul organizatiei PSD Iasi si a subliniat ca seful CJ "nu va reusi acest lucru". "Domnul Simirad vrea sa faca o alianta in favoarea orgoliului sau si vrea sa arunce in aer o coalitie la nivel national", a completat Nichita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#Constantin Simirad Traian Basescu, #Simirad sprijin Basescu prezidentiale, #Constantin Simirad campanie prezidentiale , #presedinte