Un deputat liberal din Iasi s-a inscris in PD-L

Joi, 10 Septembrie 2009, ora 21:32
1857 citiri
Un deputat liberal din Iasi s-a inscris in PD-L
Foto: iasi.com

Deputatul PNL Cristina Dobre s-a inscris, joi, in PD-L, intrarea sa in partid fiind salutata de vicepresedintele democrat-liberalilor Gheorghe Flutur.

"La alegeri, iesenii din colegiul meu au votat PD-L. Acest partid a fost preferatul electoratului. Eu am luat mandatul ca asa a iesit la calcul. Am ales sa ma alatur PDL pentru ca, inainte de toate, am o datorie catre alegatori", spus deputatul Cristina Dobre, in conferinta de presa.

Vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur, prezent la Iasi, a precizat ca deputatul Dobre este un castig pentru democrat-liberali.

"Venirea ei inseamna expertiza, dar si intarirea echipei, sunt convins ca va fi un mare castig", a spus Flutur, adaugand ca PD-L este un "partid deschis".

Intr-un comunicat de presa, liberalii denunta "santajul" democrat-liberalilor si afirma ca Traian Basescu "cumpara alesi ai poporului".

"Doamna deputat Cristina Dobre a ratat ocazia de a demonstra ca, dincolo de norocul care a facut-o parlamentar, se ascunde un om de caracter apt sa-si reprezinte electoratul. Drumul ales, din pacate, ii garanteaza statutul de fosta speranta", se precizeaza in comunicatul PNL Iasi.

Cristinei Dobre i-a fost atribuit mandatul de deputat din Colegiul 11 de pe raza municipiului Iasi, desi a ocupat locul trei in preferintele electoratului. Castigatorul colegiului a fost candidatul PD-L Costi Neagu, actual subsecretar de stat in Ministerul Tineretului si Sportului, cu aproximativ 6.800 voturi.

Acesta a fost urmat de actualul europarlamentar Catalin Ivan (PSD) cu circa 4.500 voturi. Cristina Dobre a obtinut la redistribuire cel de-al treilea mandat de deputat al PNL in judet, fiind votata de aproape 2.200 de ieseni.

In prezent, PD-L a egalat numarul de parlamentari pe care il are PSD in judet, fiecare partid avand cate sapte alesi. Liberalii au ramas cu trei mandate de parlamentar, doua de deputat si unul de senator.

La sfarsitul saptamanii trecute, liderul PD-L Iasi Dan Carlan a prezentat presei o lista cu 17 primari, 16 liberali si un membru PNG, precizand ca acestia si-au declarat sprijinul pentru Traian Basescu in campania prezidentiala. La alegerile din iunie 2008, PDL a castigat 23 de primarii, in timp ce liberalii s-au impus in 37 de localitati.

Artmark scoate la licitație sculptura "Hidra", opera care a stârnit controverse când a fost amplasată la Iași
Artmark scoate la licitație sculptura "Hidra", opera care a stârnit controverse când a fost amplasată la Iași
Sculptura "Hidra" realizată de Costin Ioniţă se va afla în prima Licitaţie de sculptură de anul acesta, care va avea loc joi, de la ora 19,00, atât la sediul Galeriilor Artmark, cât şi...
Terminalul T4 al Aeroportului Iași este pregătit pentru primele curse. Când va avea loc primul zbor Schengen FOTO
Terminalul T4 al Aeroportului Iași este pregătit pentru primele curse. Când va avea loc primul zbor Schengen FOTO
Romeo Vatră, directorul Aeroportului Iaşi, afirmă că prima cursă aeriană de pe noul terminal va fi efectuată pe 29 martie, spre Otopeni, iar prima cursă internaţională va fi pe 31 martie...
#Cristina Dobre, #parlamentar PNL, #trecere PD L, #Iasi , #stiri PNL