Greva generala la metrou pe 18 martie (Video)

Marti, 09 Martie 2010, ora 10:02
3363 citiri
Greva generala la metrou pe 18 martie (Video)
Foto: Arhiva

Sindicalistii de la metrou fac greva generala pe 18 martie, a anuntat marti Ion Radoi, presedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Metrou.

Astfel, 4.600 de angajati ai Metrorex vor intra in greva generala incepand cu data de 18 martie, pe termen nelimitat, in intervalul orar 04.00-16.00, anunta NewsIn.

"Suntem pusi in fata faptului implinit. Ieri (n. red. - luni) Consiliul General intrunit in sedinta extraordinara a stabilit ca pe 18 martie va fi greva la metrou", a declarat Radoi.

Radoi a mentionat ca se va declansa direct greva generala, fara alte faze.

"Nu am avut foarte multe variante pentru a stabili aceasta data. Pornind de la data de 18 noiembrie 2009 si pana pe 18 martie se implinesc patru luni in care guvernantii au au discutat cu sindicalistii", a mai spus Radoi.

Sindicalistul a mai spus ca angajatii Metrorex au renuntat la prime si la al 13-lea salariu pentru a se ajunge la o varianta buna, insa nimeni nu i-a bagat in seama in aceste patru luni.

Curtea de Apel Bucuresti a decis pe 2 martie sa admita recursul facut de sindicalistii de la metrou impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti, prin care greva lor a fost declarata nelegala, si a respins actiunea Metrorex ca fiind neintemeiata. Decizia Curtii de Apel Bucuresti este irevocabila.

In noimbrie 2009, peste 1.000 dintre cei peste 4.200 de angajati de la Metrorex nu au lucrat timp de mai multe zile, in intervalul orar 04.00-16.00, ca urmare a grevei generale pe termen nelimitat. Aceasta a fost a saptea greva generala din 1990, ultimul protest al angajatilor de la Metrorex datand din 2005.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#greva generala metrou, #grevam martie metrou , #Bucuresti