Daniel Daianu: Nu am fost exclus de pe liste din cauza Adinei Valean

Marti, 19 Mai 2009, ora 15:57
4130 citiri
Daniel Daianu: Nu am fost exclus de pe liste din cauza Adinei Valean
Foto: Ziua

Eurodeputatul Dainel Daianu, care nu a mai fost inclus pe listele electorale ale PNL pentru europarlamentarele din iunie, a declarat recent ca nu a fost exclus in favoarea iubitei lui Crin Antonescu, Adina Valean, in ciuda speculatiilor din presa.

"E o prostie, Adina Valean este un om foarte inteligent si bine pregatit, a avut si are o activitate foarte buna la Bruxelles, nu avea nevoie de niciun fel de sprijin ocult, pentru ca isi merita din plin locul respectiv", a declarat Daianu, pentru In Politics.

Daianu respinge si ipoteza conform careia excluderea sa de pe liste ar fi avut legatura cu vreun scandal sexual. Zvonurile aratau ca Daianu ar fi hartuit sexual o functionara de la Bruxelles si aceasta ar fi depus o plangere.

Seful grupului liberal din Parlamentul European, Graham Watson, ar fi transmis liderilor partidului intentia de a candida la sefie PE si nu are nevoie de scandaluri in grupul liberal.

"Sunt om serios, cu par alb in cap, nu se pune problema unui asemenea scandal, in primul rand hartuire sexuala e atunci cand un sef obliga o subalterna sa se culce cu el, ori eu aveam o echipa extrem de restransa la PE, cativa asistenti si cam atat... Daca, subliniez, daca exista o asemenea plangere a cuiva, probabil ca e o facatura. In plus, am si eu orgoliul meu de barbat, chiar daca nu sunt usa de biserica ma limitez strict la eventuale complimente la adresa unor femei, nu concep sa recurg la presiuni pentru a fi bagat in seama. Repet, eu nu am cunostinta de un asemenea incident si daca ar exista, prin absurd, o plangere, nu stiu care ar putea fi dedesubturile", a declarat Daianu.

Daniel Daianu si fostul ministru de Externe, Adrian Cioroianu, au fost exclusi de pe lista electorala a PNL, prezentata la sfarsitul lunii martie. Adrian Cioroianu a fost exclus dupa ce s-a declarat nemultumit de locul ocupat pe liste.

In ceea ce il piveste pe Daianu, acesta nu ar fi colaborat in mod optim cu PNL cat timp a fost europarlamentar, motiv pentru care nu va fi sustinut pentru un nou mandat, ci pentru conducerea Bancii Nationale.

"Avem tota pretuirea pentru activitatea sa profesionala insa intre un partid si persoana sa trebuie sa existe colaborare. Incetam colaborarea parlamentara si daca PNL va putea sa-l sustina pentru conducerea Bancii Nationale o va face pentru ca acolo nu va reprezenta un partid", a declarat Crin Antonescu.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Daniel Daianu, #exclusi liste, #Adina Valean , #Crin Antonescu