Sotia lui Crin Antonescu: Basescu este un om politic curajos. Mult peste PDL

Marti, 10 Iulie 2012, ora 15:58
11144 citiri
Sotia lui Crin Antonescu: Basescu este un om politic curajos. Mult peste PDL
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PNL Adina Valean, sotia presedintelui interimar Crin Antonescu, considera ca Traian Basescu este "om politic curajos", "mult superior" PDL.

"Presedintele Basescu este un om politic curajos si, in orice caz, de o calitate mult superioara PDL, as spune chiar in antiteza cu cea a colaboratorilor lui din PDL. Prestatia PDL a fost absolut lamentabila si jalnica. Din acest punct de vedere, nu pot spune decat ca presedintele Basescu a incercat sa-si pledeze cauza si cred, ca la nivelul argumentelor, cele pe care le avem noi vor fi mai puternice in fata cetatenilor", a declarat Adina Valean pentru Q Magazine.

Prima doamna (interimar) crede ca referendumul de demitere a lui Traian Basescu va avea succes, intrucat "cetatenii romani vor sa aiba un nou inceput".

In plus, Adina Valean este convinsa ca sotul ei, Crin Antonescu, va fi un presedinte al Romaniei foarte bun.

"Suntem un cuplu implicat politic, eu mai mult in politica europeana, el in politica interna. Ca in orice echipa, incerc sa sprijin si sunt absolut convinsa ca va fi un presedinte al Romaniei foarte bun. Dincolo de asta, nu cred ca are nevoie de sfaturi de la mine, pentru ca stie mai bine ce are de facut si care este rolul unui presedinte pentru cetateni", a spus Adina Valean.

Ea a mai povestit ca s-a impotrivit in Parlamentul European ca Partidul Popular European sa introduca pe ordinea de zi o dezbatere privind situatia statului de drept in Romania.

"Eu am pledat cu succes impotriva introducerii acestui subiect, astfel ca a fost refuzata introducerea in plenul Parlamentului European printr-o majoritate a voturilor celor prezenti.

Argumentele sunt aceleasi: acestea sunt chestiuni in care Parlamentul Romaniei isi exprima, ca for democratic, o opinie. Ea poate fi discutata, de altfel asa se si intampla la nivelul Curtii Constitutionale sau al altor institutii ale statului, dar nu exista niciun motiv de a considera ca statul de drept in Romania nu este respectat.

Partidul Popular European a facut ceea ce face de obicei, in particular face cu ochiul si in declaratii sprijina sau isi acopera membrii intotdeauna", a mai declarat Adina Valean.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Adina Valean Crin Antonescu presedinte, #Adina Valean Traian Basescu suspendare, #Adina Valean Parlamentul European , #Crin Antonescu