Ziare.com

UE vrea acordarea acelorasi conditii tuturor refugiatilor din tarile UE

Luni, 23 Iunie 2008, ora 16:55

   

UE vrea acordarea acelorasi conditii tuturor refugiatilor din tarile UE
Comisia Europeana a adoptat un plan care prevede acordarea acelorasi conditii tuturor refugiatilor din toate tarile UE, a declarat deputatul european Adina Valean, cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiatilor.

Totodata, deputatul european liberal Adina Valean a declarat ca pe teritoriul UE traiesc circa 1,5 milioane de persoane refugiate, numai in anul 2007 aproximativ 270.000 de persoane solicitand azil, anunta Gandul in editia online de luni.

Majoritatea solicitarilor sunt din state precum Irak, Somalia, Cecenia, iar tarile cele mai solicitate de acestia sunt Suedia, Franta si Marea Britanie.

Ziua Mondiala a Refugiatilor a fost marcata in Romania printr-o dezbatere organizata luni de Oficiul Roman pentru Imigrari, in cadrul careia s-a discutat despre cum sunt primiti solicitantii de azil si refugiatii, cum sunt integrati si daca ei reprezinta o resursa sau o povara pentru societatea gazda.

Romania dispune in acest moment de peste 1.200 de locuri de cazare pentru persoanele refugiate, iar autoritatile romane au inceput demersurile pentru infiintarea unui Centru de relocare de urgenta, destinat persoanelor care necesita protectie urgenta.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 840 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor