Ziare.com

Ministrul Educatiei vrea ca Bac-ul sa fie bazat "pe niste teste dinainte cunoscute"

Joi, 21 Aprilie 2016, ora 18:33

   

Ministrul Educatiei vrea ca Bac-ul sa fie bazat "pe niste teste dinainte cunoscute"
Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a declarat joi, la Slatina, unde a vizitat Targul ofertelor educationale ale liceelor din municipiu, ca ar vrea ca examenul de bacalaureat sa fie bazat pe teste dinainte cunoscute de elevi si ca va lasa "mostenire" schimbari care vor determina "orientarea tinerilor spre scoala potrivita", respectiv liceu sau scoala profesionala.

Intrebat daca vor avea loc schimbari in privinta bacalaureatului, ministrul a raspuns ca legea nu permite modificari pentru anul in curs, acestea urmand sa se produca in urmatorul an.

"Voi lasa mostenire pentru la anul niste schimbari, astfel incat, din ce in ce mai mult, pe de o parte sa-i orientam pe tinerii nostri spre scoala potrivita, pe de alta parte as vrea din ce in ce mai mult ca bacalureatul sa fie bazat pe niste teste deja dinainte cunoscute, in cantitate mare, elevii sa fie pregatiti, nu sa scoatem doar niste subiecte, se numesc articole de evaluare sau itemi de evaluare. Cred ca spre acolo ar trebui sa mergem", a spus Curaj.

Adrian Curaj, despre modificarile din Educatie: cum vrea sa fie orele, cand va fi concursul pentru directorii de scoli

Ministrul a vorbit despre trasee educationale "flexibile" si despre importanta consilierii elevilor si familiilor acestora in privinta alegerii unui liceu sau a unei scoli profesionale. El considera ca rezultatele la bacalaureat din ultimii ani dovedesc lipsa "capacitatii de a consilia pe calea potrivita elevul".

Adrian Curaj a opinat ca "suntem nepregatiti sa discutam lucrul acesta" intrebat despre un eventual bacalaureat diferentiat.

"Eu cred ca este important sa ne uitam pe partea de profesional astfel incat tinerii nostri sa ajunga la nivelul de calificare cinci fara sa mearga pe linia liceului si sa ajunga in zona profesionala (...) si mai ales sa le aratam cum anume pot sa se miste intre liceu si profesionala, intre profesionala si liceu, pentru ca optiunile se schimba odata cu maturitatea. (...) Cred ca trebuie sa-i orientam pe cei care au abilitatile si determinarea pe calea de liceu astfel incat la sfarsit sa fim nu siguri, dar sa fim convinsi intr-un fel ca ei vor merge pe calea de bacalaureat si mai departe pe linia aceasta, in zona profesionala trebuie sa fim siguri ca oferim destule oportunitati celor care decid sa opteze pentru calea aceea", a declarat Adrian Curaj.

Dupa ce a vizitat toate standurile, ministrul a felicitat liceele, scolile profesionale si scolile postliceale din Slatina care si-au prezentat joi ofertele educationale si considera ca acestea sunt adaptate cerintelor, iar elevii prezenti "stiu foarte bine de au venit si unde se duc".


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2521 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
17 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Ministrul Educatiei vrea ca Bac-ul sa fie bazat "pe niste teste

dinainte cunoscute"
- asha cum a luat piedone toate gradele permiselor auto la piteshti , judetzu' roshu !? хороший технократ ! :o)))

 

Să fie ca la gimnastică.

Ori,pe aproape.Adică și teste dinainte cunoscute-care solicită memoria,dar și...mijloacele tehnice;dar..și altele din programa școlară,neamintite prin formulări cunoscute.
Asta ca GLUME de la Bac!Căci,asta ar presupune și e lucru vechi,să se DEA SUBIECTELE DE EXAMEN,ceea se cunoaște de mult ca procedură,chiar de nu se recunoaște!
Problema e că trebuie invățate TOATE și scrise cu mana candidatului și spuse la oral,tot cu gura lui,fără ajutor ilegal.

 

Mei, Curaj-fara-seaman ,

daca ar durea prostia , te-ai zbate-n chinuri ...
Singura solutie este sa se abroge toate legile referitoare la invatamant de dupa '89 !

 

Nu am vazut nici un ministru care sa spuna: Desfiintam bacul.

La ce va trebuie bacul? Credeti ca sunteti mai destepti cu sau fara ? Uite prostii de americani nu stiu ce-i ala bac si treaba merge bine.

Nu au "bac".

Au gasit solutzia cea mai simpla si ieftina (ieftina pentru educatzie).Recruteaza "crema" studentzimii din toata lumea.Vin si in Romania in fiecare an.
La alt nivel recruteaza inteligentza deja formata.Vei zice ca recrutzii sunt bine platitzi.Sunt,dar produc mult mai mult.Nu mai produc?.Acolo-i baiul!.

Amin!

A mai functionat pana prin '98 apoi luat-o la vale scoala romaneasca. Au scos treapta I si au bagat capacitatea sau evluarea sau cum i-o zice, admitere pe baza de dosar si de notele din anii precedenti, au scos notele si au bagat calificative... in momentul de fata nu numai ca sunt copii (si nu numai) care nu sti sa scrie corect gramatical dar cultura generala a ajuns in plop si plopul in aer, nimeni nu mai citeste literatura, nimeni nu isi mai aduce aminte de Gazeta Matemaica, de Gheba, Titeica, mai un pic si la intrebarea "iti place Caragiale" se va raspunde cu : "cate usi are?"... trist, trist, trist... Romania a dat inainte multe "creiere" - antrenorul echiei nationale de matematica din SUA e un fost elev al Lic C.D.Loga Timisoara, spre exemplu... acum vom da tineri campioni la scris viteza pe whatsapp... LOL

Bac-ul sa fie bazat "pe niste teste dinainte cunoscute".

Curajos domn!
Este ca si cum ai recunoaste ca dupa 12 ani de scoala si liceu, tanarul este incapabil sa extrapoleze cunostintele sale si sa raspunda unei intrebari formulate altfel decat de obicei :))) Este complet stupid. Si mai ales decredibilizeaza calitate pe care o diploma de bac ar trebui sa o reprezinte.

Este preferabil sa ia bacul cei care sunt capabili intelectualmente, nu toti puisorii de sefi si beizadelele locale. BAC PE MERIT! Sau nimic!

 

pai sa le dea

lucrarile cu rezolvarile deja facute si sa le trimita prin posta la ministerul invatamantului atunci...:D
iar scoala sa o faca 5 minute pe an...
nu-i problema daca nu stiu sa semneze, ca pot pune degetul...

 

pai saunt aptsolventii catindati in stare sa stie....

...care desht' pe hartie sa tzina? ma indoiesc....
nu-i doar backkailoireat in tzeara rumaneasca unde nimeni nu-i obligat ceva sa kkunoaskka? nu de altceva, dar aceea care stiu cu adevarat ceva isi iau rapid talpasita sa invete altceva decat sa se inece in aurea suptmediocritas in care se sufoca tzara mea.

Ministrul Educatiei

Foarte curaj-os acest ministru. Eu propun să nu fie mai mult de două teste anuntate din vreme să aibă timp absolventii să-si facă fituici.
Nu s-au mai făcut demult schimbări in invătămant (de vreo două luni), asa că vine el si schimbă si de la anu vine altul si iar schimbă, etc...

 

Prea complicat . Nu cred ca sint in stare sa-si faca fituici

..unii. Ca sa-ti faci fituici iti trebuie ceva carte.
Deci sa plusam.
Propun ca testele sa fie gata rezolvate 'viitorul patriei' sa-si treaca doar numele pe el.....si sa-l sigileze conform unei proceduri bine stiute de... UN profesor supraveghetor sau de portar,personalul de paza, ... daca nu exista supraveghetor.

aveti un curaj fara seaman

ce faceti de exemplu la matematica cu m1,2,3?
toti au note identice, dar difera nivelul de cunostinte.
asta este situatia actuala.
rezultat...ajung dobitoci da dvs si altii sa conduca destinele invatamantului din care rezulta indubitabil dobitoci mai mari ca dvs.

 

pai asta-i un progres enorm de la generatie la generatie:

...d.o.bi.toc, mai d.o.bi.toc, cel mai d.o.bi.toc, extrem de
d.o.bi.toc, foarte d.o.bi.toc, cel mai mare d.o.tri.toc.
asta asta-i progres neica ca doar cu atatzi kkondukkatori skkoala rumaneasca va ajunge sa fie pepiniera cacademie de invatate si savante ciori si corbi kkronkkanitori. kka la noi la nimenea...

ieppur si muove mai departe....

...in jurul kkozii minunate- asa trebuie carakkterizat curajosul akkademician de sekkuritate la cacademia opreasca de sireturi bocanci si izmene spalate, curajosul logofat al iedukkatiei natzionale de pe-al nost' pamant.
curajosu' cu raj intra in aceeasi categorie cucu rajoasa cu ruj catatzianca caterunca abramburica care si ea skkoala rumaneaskka a modernizat cu faimosu' iei professional de bakkalioriat tzertifikkat.
Doamne, nu se gaseste nimeni in tzeara asta ca sa aduca Bacalaureatul romanesc asa cum era el pe vremurile lui Spiru Haret?

 

Mi se pare logic: cat costa testele?

intreb de curiozitate. S-avem curaj, daca dau 10.000 de euro iau 10? Cat costa diploma? Cat costa aia de doftor? Am malai, dau gros, am curaj!

PS Promotie la pitesti, eventual totimpitesti, 2500 de euro permisu' + doctoratu'. Hai rromanika, curaj bah!

 

Ministrul Educatiei

Examen scris la Bac.
2010.
Profesorul se uită pe fereastră cu spatele la clasă.
Elevii copiază de zor.
Profesorul se intoarce.
Elevii se prefac că se gandesc.
2013.
Profesorul cu spatele la clasă.
Elevii copiază de zor.
Profesorul se intoarce.
Elevii copiază de zor.
Profesorul bate cu pixul in masă.
Elevii se prefac că se gandesc.
2014.
Profesorul cu spatele la clasă.
Elevii copiază de zor.
Profesorul se intoarce.
Elevii copiază de zor.
Profesorul bate cu pixul in masă.
Elevii copiază de zor.
Un elev din ultima bancă bate cu pixul in masă.
Profesorul se intoarce cu spatele la clasă.

 

Aha...

Deci la mintea coltosului asta examenul este la capacitatea de copy-paste, nu la capacitatea de sinteza, analiza , intelegere si rezolvare a unei situatii noi...Cum e cu somnul ratiunii? "Tara te vrea prost" vad ca e sloganul mai nou...

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor