Adrian Duicu, eliberat din arest dupa jumatate de an UPDATE

Sambata, 18 Octombrie 2014, ora 15:08
4961 citiri
Adrian Duicu, eliberat din arest dupa jumatate de an UPDATE

Adrian Duicu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Mehedinti, a fost eliberat din arestul preventiv, masura fiind inlocuita sambata cu arestul la domiciliu.

Decizia a fost luata de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) si este definitiva.

Adrian Duicu (PSD), judecat pentru fapte de coruptie, va fi plasat in arest la domiciliu.

UPDATE 16.30 - Adrian Duicu a parasit Penitenciarul Rahova, unde se afla in arest preventiv, la circa doua ore de la hotararea ICCJ. El a fost asteptat de familie si s-a urcat rapid in masina, fara sa faca prea multe declaratii.

"Nu sunt vinovat si sunt sigur ca timpul va demonstra ca nu sunt vinovat. Merg in instanta si instanta va decide daca am fost inchis sau nu pe nedrept. A fost o perioada foarte urata, pe care nu vreau sa mi-o amintesc in viata mea si cred ca incepand de astazi s-a incheiat. (...) Nu am de reprosat absolut nimic. O sa respect toate deciziile instantei", a spus el, dupa care s-a urcat in autoturismul cu care va merge la Drobeta Turnu Severin, unde are domiciliul.

Adrian Duicu, suspendat oficial de la sefia CJ Mehedinti

Duicu a fost arestat preventiv in luna aprilie, in dosarul in care este acuzat de DNA ca a intervenit la membri din Guvern, la un moment dat chiar din biroul premierului Victor Ponta, in favoarea fostului sef al Politiei din Mehedinti, Stefan Ponea, pentru ca acesta sa fie mentinut in functie si ulterior promovat.

Avocata liderului suspendat al CJ Mehedinti, Alice Draghici, a explicat, intr-o interventie telefonica la Digi24, ca perioada de aproape sapte luni in care Duicu a stat in arest preventiv a fost "foarte lunga" si ca eliberarea i se pare o decizie corecta.

"Mi se pare o masura fireasca. Presupun ca el (Adrian Duicu - n.red.) o gaseste de-a dreptul miraculoasa", a spus reprezentantul legal al acestuia.

Magistratii instantei supreme au luat aceeasi decizie si in cazul lui Stefan Ponea si in cel al lui Constantin Popescu, om de afaceri si presedintele PSD Orsova, implicat si el in acest dosar.

Decizia instantei supreme vine dupa ce Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a dispus joi inlocuirea masurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu in cazul lui Adrian Duicu.

Sentinta de joi nu a fost insa definitiva, asa ca a fost atacata de procurorii DNA la ICCJ, care a stabilit sambata ca Duicu poate merge acasa.

Adrian Duicu si Stefan Ponea au fost arestati preventiv pe data de 4 aprilie, fiind acuzati de procurori de fapte de coruptie.

DNA sustine ca presedintele suspendat al CJ Mehedinti a intervenit la membri din Guvern si la seful Politiei Romane, Petre Toba, in favoarea lui Ponea, pentru ca acesta sa fie mentinut in functie si ulterior promovat.

Procurorii au aratat ca Duicu ar fi comis o astfel de infractiune chiar din biroul premierului Victor Ponta de la Guvern, insa prim-ministrul a negat orice implicare si a spus ca nu stie nimic despre activitatea lui Duicu.

Duicu facea trafic de influenta in biroul lui Ponta, in prezenta lui Radu Stroe - Stenograme DNA

In acest dosar a mai fost trimis in judecata, printre altii, si jurnalistul Andrei Badin, acuzat de luare de mita. In ceea ce il priveste pe realizatorul TV, DNA sustine ca acesta a pretins si primit 5.000 de lei mita de la Adrian Duicu, pentru a nu continua o campanie negativa de presa care o viza pe Rovana Plumb, la acea vreme ministru al Mediului.

Adrian Duicu, Stefan Ponea si jurnalistul Andrei Badin, trimisi in judecata (Video)

Astfel, DNA il acuza pe Duicu de mai multe infractiuni, printre care trafic de influenta, cumparare de influenta, instigare la dare de mita, instigare la abuz in serviciu si folosirea influentei si autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Duicu a fost suspendat din functie pe 18 aprilie de catre Prefectura Mehedinti.

Daca Adrian Duicu nu isi va da demisia pana la pronuntarea unei sentinte definitive in cazul procesului pe fond, mandatul de presedinte al Consiliului Judetean va inceta de drept abia daca sentinta este de condamnare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
Cîrstoiu neagă trimiterea pacienților de la Spitalul Universitar la clinica familie sale. ”Acest fragment dovedeşte exact opusul”
Cîrstoiu neagă trimiterea pacienților de la Spitalul Universitar la clinica familie sale. ”Acest fragment dovedeşte exact opusul”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, reafirmă, într-o postare pe Facebook de joi, 18 aprilie, că este supus „unei masive campanii de manipulare şi...
#Adrian Duicu eliberat, #Adrian Duicu arest domiciliu , #arestat