Duicu, la iesirea din arest: O perioada foarte urata, nu vreau sa mi-o amintesc in viata mea (Video)

Sambata, 18 Octombrie 2014, ora 17:35
4333 citiri
Duicu, la iesirea din arest: O perioada foarte urata, nu vreau sa mi-o amintesc in viata mea (Video)

Adrian Duicu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Mehedinti, eliberat sambata din arest preventiv si plasat in arest la domiciliu, a declarat ca perioada de detentie a fost "foarte urata" si ca nu vrea sa si-o mai aminteasca.

Adrian Duicu a parasit Penitenciarul Rahova, unde se afla in arest preventiv, la circa doua ore de la hotararea definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

Adrian Duicu, eliberat din arest dupa jumatate de an

El a fost asteptat de familie si s-a urcat rapid in masina, fara sa faca prea multe declaratii in fata juralistilor care il asteptau la iesirea din inchisoare.

"Nu sunt vinovat si sunt sigur ca timpul va demonstra ca nu sunt vinovat. Merg in instanta si instanta va decide daca am fost inchis sau nu pe nedrept. A fost o perioada foarte urata, pe care nu vreau sa mi-o amintesc in viata mea si cred ca incepand de astazi s-a incheiat. (...) Nu am de reprosat absolut nimic. O sa respect toate deciziile instantei", a spus el, dupa care s-a urcat in autoturismul cu care va merge la Drobeta Turnu Severin, unde are domiciliul.

Arestat in aprilie

Duicu a fost arestat preventiv in luna aprilie, in dosarul in care este acuzat de DNA ca a intervenit la membri din Guvern, la un moment dat chiar din biroul premierului Victor Ponta, in favoarea fostului sef al Politiei din Mehedinti, Stefan Ponea, pentru ca acesta sa fie mentinut in functie si ulterior promovat.

Avocata liderului suspendat al CJ Mehedinti, Alice Draghici, a explicat, intr-o interventie telefonica la Digi24, ca perioada de aproape sapte luni in care Duicu a stat in arest preventiv a fost "foarte lunga" si ca eliberarea i se pare o decizie corecta.

Decizia instantei supreme vine dupa ce Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a dispus joi inlocuirea masurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu in cazul lui Adrian Duicu.

Sentinta de joi nu a fost insa definitiva, asa ca a fost atacata de procurorii DNA la ICCJ, care a stabilit sambata ca Duicu poate merge acasa.

Magistratii instantei supreme au luat aceeasi decizie si in cazul lui Stefan Ponea. Adrian Duicu si Stefan Ponea au fost arestati preventiv pe data de 4 aprilie, fiind acuzati de procurori de fapte de coruptie.

DNA sustine ca presedintele suspendat al CJ Mehedinti a intervenit la membri din Guvern si la seful Politiei Romane, Petre Toba, in favoarea lui Ponea, pentru ca acesta sa fie mentinut in functie si ulterior promovat.

Procurorii au aratat ca Duicu ar fi comis o astfel de infractiune chiar din biroul premierului Victor Ponta de la Guvern, insa prim-ministrul a negat orice implicare si a spus ca nu stie nimic despre activitatea lui Duicu.

Duicu facea trafic de influenta in biroul lui Ponta, in prezenta lui Radu Stroe - Stenograme DNA

Duicu a fost suspendat din functie pe 18 aprilie de catre Prefectura Mehedinti.

Adrian Duicu, suspendat oficial de la sefia CJ Mehedinti

Daca Adrian Duicu nu isi va da demisia pana la pronuntarea unei sentinte definitive in cazul procesului pe fond, mandatul de presedinte al Consiliului Judetean va inceta de drept abia daca sentinta este de condamnare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Adrian Duicu arest domiciliu, #Adrian Duicu eliberat arest, #Adrian Duicu DNA , #arestat